Urbanisme

Recta final a les obres del nou vial de Can Turon a Girona

Els dos accessos han d’estar enllestits abans de la inauguració de l’hipermercat Leroy Merlin, previst per Setmana Santa

L’ampliació pretén descongestionar el trànsit en aquest sector

La transformació de l’accés des de la C-65 al carrer Barcelona al sector de Can Turon de Girona ja és tota una realitat. Els operaris treballaven ahir en l’asfaltatge final dels dos nous carrils que pretenen eliminar la congestió del trànsit en aquest sector. I encara més amb la inauguració de l’hipermercat Esclat i l’imminent obertura de Leroy Merlin. De fet, el permís d’obertura de la gran botiga de bricolatge està condicionat al fet que estiguin enllestits els nous accessos que ara tot just estan asfaltant. La previsió de l’empresa és que tot estigui a punt per Setmana Santa, o sigui d’aquí a unes tres setmanes, i així pugui obrir aquesta gran botiga d’uns 10.000 metres quadrats dedicats a productes de bricolatge, construcció, decoració i jardineria. Obrirà mig any més tard de l’anunciat inicialment, que era a finals del 2018.

Els treballs al nou vial van començar el gener passat i, si van sobre termini, hauran tingut un temps d’execució de quatre mesos. El conjunt de l’obra és previst que costi poc més de 632.000 euros, i la factura va a càrrec de Leroy Merlin, tot i que els terrenys on es fa el nou vial són de titularitat pública. El projecte, que va lligat a la sol·licitud del centre comercial per implantar-se a la nova zona comercial de Can Turon, té com a objectiu evitar el possible col·lapse d’aquest ramal de sortida, que ja ara acumula sovint en determinades hores punta cues de vehicles, i es tem que amb la nova àrea comercial això pugui augmentar.

El projecte de millora de la circulació a la rotonda del carrer Barcelona que enllaça amb la C-65 –la carretera que va de la sortida de l’AP-7 de Girona Sud, a Salt, cap a Quart i la Costa Brava– inclou la col·locació de diversos semàfors i un nou carril de circulació. El trànsit, però, habitualment no resultarà afectat per aquests semàfors, sinó que només hi incidiran quan es detecti un col·lapse de vehicles a la sortida de la C-65 venint de Salt cap al giratori. A més dels semàfors de vianants situats a la banda est de la rotonda, també es col·locaran semàfors a l’entrada pel carrer Barcelona venint des del centre de Girona i al ramal de sortida de la C-65 venint de Salt.

LA XIFRA

632.000
euros
costa el projecte de construcció d’un nou vial i el doble carril de circulació al sector de Can Turon.

A Platja d’Aro obrirà el pròxim 9 d’abril

La multinacional Leroy Merlin obrirà el 9 d’abril la seva nova botiga a Platja d’Aro, fruit de la integració entre aquesta marca i AKI, que es va fer efectiva l’1 de gener passat i que culminarà el 2020. La remodelació d’aquesta botiga ha suposat una inversió aproximada d’1,2 milions d’euros, i disposarà d’una plantilla de 65 persones i crearà 40 llocs de treballs indirectes.

Segons l’empresa, la botiga de Platja d’Aro, amb una superfície comercial de més de 2.300 metres quadrats, funcionarà sota el concepte Compact, que ofereix una selecció de productes que faran la compra “més còmoda i un servei personalitzat per concretar idees i projectes sobre la llar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.