Urbanisme

Colau anuncia més accions per ampliar l’habitatge social

Proposa més reserva d’habitatge protegit en promocions noves i crear un centre d’atenció per a afectats d’assetjament

La candidata de Barcelona en Comú a l’alcaldia de Barcelona, Ada Colau, va proposar ahir incrementar del 30 al 50% la reserva d’habitatge de protecció oficial en obra nova per a les promocions de més de 400 m² a Ciutat Vella, l’Eixample, els barris de Vila de Gràcia i Camp del Grassot, Poblenou i el Poble-sec. Aquesta és una de les mesures estel·lars que vol activar si manté el govern de la ciutat, que podria fer extensiva també als barris de Sants, Hostafrancs i les Corts.

Colau considera que amb la reserva del 30% en promocions de 600 m² que va impulsar l’Ajuntament no n’hi ha prou per garantir que la gent pugui viure a tots els barris. “Hem de fer més i començarem per aquells barris que estan més amenaçats per l’especulació i per la gentrificació, com la zona marítima o el centre històric”, va puntar ahir en un acte de precampanya. L’alcaldessa recorda que tant a Nova York com en diverses ciutats europees ja s’apliquen mesures similars i s’ha demostrat que és econòmicament viable.

Entre les mesures del seu programa electoral també inclou la creació d’un centre d’atenció als afectats per l’assetjament immobiliari i en defensa dels llogaters, que oferirà assessorament gratuït i permetrà denunciar pràctiques abusives.

L’habitatge és una de les prioritats de Colau. Sosté que durant el seu mandat s’han reduït un 22% els desnonaments a Barcelona i s’ha atès 7.200 famílies en risc tot i no tenir competències en aquesta matèria. Pel que fa als habitatges públics de nova construcció, s’ha passat de tres-cents durant el mandat de Trias a un miler en els últims quatre anys. “I a partir d’ara en podrem tenir 1.500 cada any entre promoció i adquisicions. Haurem doblat l’habitatge públic de la ciutat en dos mandats”, pronostica.

Colau vol que “els especuladors tinguin claríssim que no són benvinguts a Barcelona” i lamenta que l’Ajuntament s’hagi vist obligat a assumir competències de la Generalitat i de l’Estat “per posar la maquinària de l’habitatge de protecció oficial a la màxima producció”.

Artadi i Bou defensen el comerç

La candidata efectiva de JxCat a l’alcaldia barcelonina, Elsa Artadi, va sortir ahir en defensa del comerç de proximitat, un sector que considera crucial per a l’economia de la ciutat i que, segons el seu parer, ha viscut quatre anys d’abandonament per part de Colau. La número dos va recriminar a Colau que hagi donat cobertura al top manta i que no hagi treballat amb el sector per afrontar els nous reptes de futur com la transformació digital, que vol incentivar si governa.

L’aspirant del PP, Josep Bou, va coincidir en les crítiques a Colau pel comerç i proposa rebaixar les traves administratives i posar fi al top manta. El candidat del PSC, Jaume Collboni, va insistir ahir a reptar l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, a un cara a cara perquè els ciutadans triïn entre els seus projectes: “O més procés o més Barcelona.” Per la seva banda, Manuel Valls (Ciutadans) insisteix que el “gran perill” per a la capital catalana “no és Vox, sinó el nacionalisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia