Tiana millorarà la seguretat a la cruïlla entre el passeig de la Vilesa i la futura escola Lola Anglada

S'hi farà un sistema d'illetes per evitar un gir perillós que ha provocat accidents

Amb la posada en marxa de la nova escola Lola Anglada de Tiana –prevista pel final d'aquest any– el govern municipal (Gent i CiU) ha decidit millorar la seguretat de la cruïlla entre el passeig de la Vilesa i el carrer Castellar. Aquest punt, a banda d'estar situat a la sortida del futur equipament educatiu, també representa una zona neuràlgica pel que fa a la circulació dels vehicles per dins el municipi. Aquesta cruïlla està regulada per semàfors, però els vehicles que baixen pel passeig de la Vilesa i volen girar a l'esquerra cap al carrer Castellar no tenen prou visibilitat, i és en aquest punt on s'han registrat diversos accidents al llarg dels anys.

El projecte preveu arranjar aquesta zona mitjançant la implantació de dues illetes –que faran la funció de mitja rotonda– per regular el flux de vehicles que baixin des del passeig de la Vilesa per així minimitzar el gir cap a l'esquerra en direcció al carrer Castellar. Aquestes illetes aniran regulades també per semàfors i senyals de stop.

El primer tinent d'alcalde, Enric Nolis (CiU), va explicar que per fer aquesta actuació –valorada en prop de 80.000 euros– cercaran ajudes de la Generalitat perquè es faci càrrec d'un percentatge del seu cost. Nolis va qualificar aquest arranjament de «necessari i urgent, i encara més quan entri en funcionament la nova escola», i va assegurar que, si no es reben diners de la Generalitat, serà el mateix Ajuntament el que assumiria el cost dels treballs.

L'oposició vol la rotonda

Els dos grups de l'oposició, PSC i ERC, es van mostrar contraris a aquesta proposta. Les dues forces polítiques van coincidir en afirmar que la «millor solució» seria construir-hi una rotonda sencera.

El portaveu socialista, Ferran Almeida, va manifestar que la proposta del govern tenia «mancances importants». El regidor va argumentar-ho dient que «amb aquest projecte només se soluciona una part del problema, ja que també és conflictiu el gir des del carrer Castellar cap a la Vilesa». Almeida també va mostrar la seva perplexitat manifestant que «no s'entén que a la zona de la Creu de Terme s'hi hagi fet una rotonda i aquí no».

Per la seva banda, el regidor d'ERC, Jordi Gost, va titllar el projecte de «precipitat i simplificat» i va opinar que «si en aquest punt s'hi han produït accidents la solució hauria d'estar més elaborada», ja que segons el republicà «una rotonda sí que seria més cara, però com a mínim no seria un pedaç com el que es vol fer».

Nolis els hi va respondre dient que «potser fer una rotonda no seria la solució més adient per aquest punt».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.