Urbanisme

Imatge renovada al nucli de Sant Martí d’Empúries

L’Ajuntament de l’Escala dona per completada la renovació dels paviments que facilitaran el manteniment de l’àrea i milloraran el desguàs de les pluges

El nucli històric de Sant Martí d’Empúries estrena aquest principi d’any 2020 una nova imatge renovada. L’Ajuntament de l’Escala ha donat per completats aquesta setmana els treballs de millora dels paviments de diferents punts d’aquest conjunt.

Concretament els paviments de terra que hi havia anteriorment en aquests espais públics, especialment al voltant de la plaça Major, han estat substituïts per un nou tipus de paviment amb sauló sòlid. Aquesta és una solució tècnica que ja s’havia adoptat també anteriorment en diferents espais dins el perímetre del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, situat a tocar i que, per tant, reforça la continuïtat i la unitat de tot aquest sector del municipi.

A banda de l’aspecte estètic, el nou tipus de paviment ha de permetre facilitar el manteniment i reduir-ne els costos a més llarg termini, ja que amb el nou paviment es resolen els problemes de creixement de males herbes als diferents carrers i espais públics. L’actuació també ha comportat intervenir als pendents de la zona de la plaça Major, de manera que aquest espai desguassi millor l’aigua de pluja. La plaça Petita i les escales d’accés al nucli de Sant Martí també han estat objecte de la millora, igual que l’enjardinament de la zona.

Les obres van començar a mitjan mes de novembre passat i han suposat per a l’Ajuntament de l’Escala una inversió de l’ordre d’uns 70.000 euros. En el moment en què van començar les obres, tot i que els treballs que s’han fet en el marc d’aquesta actuació han estat molt superficials, també es va fer un seguiment arqueològic de l’actuació, tenint en compte la proximitat del jaciment d’Empúries.

LA XIFRA

70.000
euros.
És l’import de les obres de millora que s’han acabat als espais públics de Sant Martí d’Empúries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia