Urbanisme

Compte enrere per al nou centre cultural de Caldes de Malavella

L’equipament inclourà l’escola de música, l’auditori i l’escola d’adults

La venda d’una parcel·la del Golf fa possible l’espai, a tocar del col·legi Sant Esteve

L’adjudicació de les obres a Construccions Fusté significa l’inici del compte enrere perquè Caldes de Malavella tingui un nou equipament cultural i educatiu. Allà on hi havia hagut l’edifici de les cases dels mestres hi haurà l’any 2021 la seu de la nova escola de música, l’escola d’adults i l’auditori, en un sol espai.

L’equipament, a tocar del col·legi Sant Esteve i de 684 m², inclourà un auditori amb 100 butaques, tres aules de 25 m², una sala d’espera, una biblioteca i quatre aules individuals. Les obres s’haurien d’executar en 18 mesos.

L’adjudicació dels treballs per 1.193.319,15 euros (986.214,17 més l’IVA), dilluns en el ple, és un pas més en una operació que va començar el 2019, quan l’Ajuntament va vendre una parcel·la del PGA Golf, va recordar l’alcalde, Salvador Balliu (Junts), en el ple.

Els grups de Som Caldes, vinculat a la CUP, i ERC van qüestionar que l’Ajuntament aprovi l’adjudicació de les obres en plena pandèmia per la Covid-19. Balliu va defensar que l’operació està ben feta i meditada. “La trobem essencial i de locals no ens en sobren”, va dir. L’alcalde considera que el centre ajuda a reactivar l’economia local.

L’adjudicació de les obres es va aprovar amb set vots a favor (sis de Junts i un del PSC, socis de l’equip de govern) i sis abstencions: dues d’ERC, dues de Som Caldes, una de Ciutadans i una de Caldes en Comú. Aquests quatre grups són a l’oposició

LA XIFRA

1,19
milions d’euros és el cost del nou equipament cultural de Caldes, adjudicat a Construccions Fusté.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia