Urbanisme

SOS Costa Brava insta Begur a aturar obres en sòl protegit

Ahir van insistir que actuïn davant un recurs de reposició no respost, fet que per la plataforma implica l’aturada de manera cautelar de la llicència a Montcal

El sector és en zona PEIN i desclassificat en el nou pla director

SOS Aiguafreda i Salvem la Costa de Begur, integrades en la plataforma conservacionista SOS Costa Brava, van insistir ahir a l’Ajuntament de Begur que aturi de manera “immediata” les obres d’urbanització engegades recentment per privats en un àmbit del sector de Montcal –dins de l’espai d’interès natural protegit (PEIN) Muntanyes de Begur, entre els àmbits litorals de Fornells i Aiguablava–. Pel portaveu de SOS Costa Brava, l’advocat Eduard de Ribot, el principal argument és que el nou pla director urbanístic (PDU) de sòls no sostenibles a la Costa Brava ha desclassificat la possibilitat de construir a la zona, però n’hi ha d’altres.

Segons De Ribot, la intervenció prevista ja seria qüestionable per altres factors, com ara “la intervenció en sòl forestal, amb pendents superiors al 20%, amb protecció dins de la Xarxa Natura 2000 i pel PEIN, l’impacte paisatgístic i sobre l’hàbitat d’interès comunitari de dunes amb pineda mediterrània”.

Les entitats van presentar un recurs de reposició, el passat 1 de juliol, contra l’acord municipal per atorgar llicència als promotors, “dins del termini en què estaven paralitzats per la suspensió dels tràmits administratius per l’estat d’alarma” de la primavera. No van rebre resposta en els 30 dies posteriors, un fet que els fa argumentar que –d’acord amb l’article 117.3 de la llei de procediment administratiu– s’haurien de paralitzar cautelarment els treballs.

El sector estava inclòs en la moratòria que impedia concedir llicències durant la redacció del PDU. En l’aprovació inicial, al febrer, n’havia quedat fora, però en la provisional, del novembre, se n’ha exclòs l’edificació.

LA XIFRA

10
parcel·les
urbanitzables hi ha al sector de Montcal de Begur, on l’obra continua després de l’anunci del PDU.

L’alcaldessa i el govern local no es pronuncien

L’alcaldessa de Begur, Maite Selva, va optar ahir per la prudència i reaccionarà a l’acusació quan tot estigui “contrastat pels tècnics i assessors” municipals. El consistori, des que es va anunciar la suspensió de llicències, ha rebut nombroses visites i consultes de promotors i afectats, que pressionaven sobre la viabilitat de noves construccions. La plataforma, alhora, redobla el fil de l’espasa de Dàmocles i sosté que també pot exigir responsabilitats, i recorda que, tot i els canvis de govern, la urbanització persisteix i no s’atura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.