Urbanisme

Sant Quirze tanca la requalificació de l'antiga fàbrica de Coca-Cola

Pacta amb Cobega la construcció de pisos, naus petites, un hotel i una benzinera

Des del trasllat de la fàbrica embotelladora de Coca-Cola a Can Fenosa, en uns terrenys entre Martorelles i Montornès del Vallès, Cobega no havia trobat cap sortida a la nau que encara té a Sant Quirze. Les seves grans dimensions eren un obstacle per trobar qualsevol possible comprador o arrendatari, i deixaven obsolets els 64.000 m² d'espai industrial de la seva propietat. Amb la transformació, valorada en 78 milions, que l'empresa assumirà en la seva totalitat, aquesta pot haver trobat la solució, així com l'Ajuntament espera poder dinamitzar una zona estratègica, situada just en una sortida de l'autopista C-58. No només compta que s'hi construeixin pisos, comerços, un hotel i una benzinera, sinó també que la presència de naus industrials modernes, amb oficines incorporades i espais útils més racionalitzats, marqui l'inici de la metamorfosi del polígon industrial de Can Casablanques, al qual es vol fer un rentat de cara.

Però no només això, ja que l'Ajuntament, amb aquesta operació, també espera poder assumir econòmicament la seva part d'una de les més velles reivindicacions històriques de la ciutadania de Sant Quirze: el soterrament de les línies elèctriques que travessen el municipi. El consistori calcula que en pot treure 6,5 milions de benefici, producte del fet que li correspon el 17% d'aprofitament mitjà de la franja de sòl industrial urbà consolidat. Aquesta quantitat es dedicaria íntegrament al soterrament.

És previst que les obres puguin començar d'aquí a un any, moment en què s'estima que la Generalitat pot haver aprovat definitivament la modificació puntual del pla general.

Liquidat el pressupost del 2009

Durant el ple ordinari de juny també es va procedir a aprovar la liquidació del pressupost de l'any 2009. El resultat pressupostari que es va presentar, que preveia les obligacions i els drets reconeguts, va ser positiu. Concretament, la xifra va ser de 526.051 euros. D'altra banda, també es va aprovar l'estabilitat pressupostària de l'Ajuntament, que es va tancar en 1,8 milions d'euros positius. Aquest indicador marca la capacitat que té el consistori per atendre les seves obligacions –inversions i despeses corrents– sense necessitat d'endeutar-se. Pel que fa al romanent de tresoreria el 31 de desembre del 2009, el resultat aprovat va ser d'1.357.429 negatius. El motiu del resultat, en contraposició als altres dos, és que encara no estava inclòs el cobrament pendent del 30% de la subvenció del FEIL, que ascendia a uns 900.000 euros. Tampoc ho estaven altres conceptes com ara la liquidació de les obres a la urbanització de Castelltort, les quotes de la qual ja s'estan recuperant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia