Urbanisme

El Bloc de Gandia demana transparència urbanística

Aquesta mateixa setmana, el govern municipal ha donat a conèixer l'acord d'encomanar a l'empresa Iniciatives Públiques els estudis previs per al disseny d'un macroprojecte d'expansió urbana de la ciutat cap a la platja.

A la vista de l'acord adoptat, el grup municipal del Bloc-Verds afig que la idea de construir un espai d'expansió urbana, l'eix central de la qual fóra un bulevard, no és nova. La proposta ja apareixia als programes electorals del Partit Popular quan era liderat per l'actual regidor de Territori. En aquell moment, el PSOE es va dedicar a criticar la proposta de manera ferotge tal i com així consta a les hemeroteques. Per al nacionalistes, «sembla que ara, Orengo, una vegada més, ha canviat d'opinió».

La construcció d'un bulevard per la part nord de Gandia, que connecte la ciutat i la platja, sembla ser una excusa per a plantejar un projecte d'urbanització descomunal de tota eixa zona del terme municipal. És per això que els econacionalistes gandians denuncien que no disposen d'informació sobre el projecte que ara s'enceta.

Per aquestes consideracions, el Bloc-Verds demanen informació sobre el que es pretén fer a la zona, que no s'adopten solucions urbanístiques parcials i que s'aborde, de manera global, amb un debat rigorós al si de la societat gandiana, el futur urbanístic, sense hipoteques ni condicionants previs.

També sol·liciten que eixe debat s'inicie als òrgans corresponents de l'Ajuntament de Gandia i que es trasllade a institucions, associacions i organismes de la ciutat que vulguen i tinguen alguna cosa a dir sobre la qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.