Urbanisme

mobilitat

Teià suspèn la connexió de bus amb les urbanitzacions

El govern municipal, que està en una situació econòmica complicada, al·lega que el servei era insostenible

Esperen que el DPTOP engegui la línia Teià-Barcelona

Els veïns de les urbanitzacions de Teià disposen des de fa uns dies d'un mitjà menys per arribar a casa seva. I és que el govern municipal (CiU i ERC) ha optat per eliminar la línia d'autobús C-17, que connectava el centre del municipi, l'estació de rodalies d'Ocata i els barris disgregats. Tal com ha passat en els darrers anys, la línia ha deixat de funcionar a l'agost, però enguany, a diferència de les ocasions anteriors, el servei no es reprendrà al setembre.

Segons va fer saber a través d'una nota informativa, el govern municipal es veu abocat a prendre aquesta decisió en un moment de conjuntura econòmica difícil, que ja el va empènyer a fer importants restriccions pressupostàries els darrers mesos. “Es tracta d'una decisió difícil i dolorosa, ja que el transport públic ha estat sempre una de les prioritats de govern”, destaca aquesta publicació, que hi afegeix que la línia tenia un fort dèficit, concretament de 8.000 euros mensuals, que el consistori no podia assumir.

“Fa mesos que veiem que és inassumible, però la manteníem perquè hi ha un flux d'usuaris que volíem mantenir per quan la Generalitat obri la línia directa amb Barcelona, que també passarà per les urbanitzacions”, explica Clara Mir (ERC), alcaldessa accidental del municipi.

En aquest sentit, la segona tinenta d'alcalde i actual màxima representant explica que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha fixat un període d'un mes per determinar si posa en marxa o no aquesta línia, que també donaria servei a Alella. Tot i això, altres fonts apunten que aquest projecte podria quedar indefinidament al calaix.

LA XIFRA

8.000
euros mensuals
de dèficit acumula la línia C-17, segons fonts municipals.

Solucions per als alumnes de l'institut

Uns dels col·lectius més perjudicats per la suspensió de la línia és el de les famílies que estudien o treballen a l'institut d'Alella, que gràcies a una modificació del traçat inicial de la línia podien arribar fins al centre. L'equip de govern ja s'ha reunit amb una delegació d'afectats i els ha promès una solució per a principi del curs vinent. Segons Clara Mir, el consistori estudia ara ofertes d'empreses per oferir un servei exclusiu per a aquest col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.