Urbanisme

urbanisme

Olesa tindrà 848 pisos nous al sud de l'Eixample

La nova àrea residencial estratègica (ARE) d'Olesa de Montserrat tindrà prop de 850 habitatges nous i tres equipaments: un centre escolar, un camp de futbol i una instal·lació sociocultural o assistencial. L'Institut Català del Sòl i l'Ajuntament d'Olesa ja han constituït el consorci urbanístic que ha d'impulsar l'ARE Eixample Camí Vilopou. La urbanització, de 15 hectàrees al sud-est de la població, donarà continuïtat a l'Eixample. La meitat dels 848 habitatges previstos a la zona tindran algun tipus de protecció. Es preveu que l'ordenació del nou barri sigui respectuosa amb l'entorn natural. Així, per exemple, a la riera de Canyamassos es crearà un espai verd de protecció que afavorirà la creació d'un recorregut que permeti accedir a la riba del Llobregat. El projecte també inclou, al costat del carrer de Barcelona, la creació d'una plaça que afavoreixi la posada en marxa de diferents espais comercials.

El nou consorci s'encarregarà de coordinar les actuacions de l'Ajuntament d'Olesa i l'Incasòl, de redactar i executar els projectes d'urbanització i d'infraestructures i d'establir els mecanismes de finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.