Urbanisme

urbanisme

Veïns d'Olesa reclamen mesures per frenar la degradació del nucli antic

A finals de setembre es van esfondrar dos habitatges al carrer de la Creu Real

L'Ajuntament afirma que ja s'està actuant a través de la llei de barris

Quatre habitatges esfondrats en quatre anys. Aquest és el balanç que fan els veïns del carrer de la Creu Real, del nucli antic d'Olesa de Montserrat, per reclamar a l'Ajuntament i als propietaris de les cases deshabitades de la via que actuïn per solucionar la degradació d'alguns immobles i evitar incidents com el que el 24 de setembre passat va obligar a desallotjar dues famílies: l'esfondrament parcial de la casa del número 3 va afectar greument l'estructura de la número 5. L'Ajuntament havia fet un requeriment als propietaris d'aquesta última perquè es reparés la façana. En un manifest, els veïns es mostren “tristos i preocupats per l'estat en què es troba el carrer” i demanen “més responsabilitat” a l'Ajuntament i els propietaris dels immobles. Gilles Maiol Vendranas, portaveu del col·lectiu, recorda que l'any 2006 ja va caure la casa del número 9 i que el maig d'aquest mateix any es va esfondrar una part de l'interior de Cal Puigjaner, un edifici propietat municipal inclòs en l'inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya. Els veïns, que ja s'han reunit amb l'Associació de Veïns del Casc Antic, denuncien que al carrer hi ha més cases deshabitades degradades. La presidenta de l'associació, Sònia Gual, hi afegeix que estan fent “un inventari al barri de les cases que poden arribar a caure i dels solars que poden generar problemes de plagues”.

Pel tinent d'alcalde i responsable de la coordinació del projecte integral del nucli antic, Jaume Monné, “el neguit dels veïns és comprensible”, però recorda que “l'Ajuntament ja està actuant en els punts on es detecten més riscos”. Hi afegeix que ja disposen d'un inventari “d'entre deu i quinze finques en risc” de titularitat privada i que tenen previst fer requeriments als propietaris per inspeccionar l'interior i valorar-ne l'estat. Apunta que s'està a punt d'obrir una línia d'ajuts per rehabilitar les façanes. Monné fuig d'alarmismes i explica que a través de la llei de barris ja es treballa en el nucli antic.

LA FRASE

El neguit dels veïns és comprensible però l'Ajuntament ja està actuant en punts on es detecten riscos
Jaume Monné
tinent d'alcalde


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.