Urbanisme

urbanisme

Dues obres per potenciar la canònica de Vilabertran

Aquest mes hi ha començat la construcció d'un accés directe

En les properes setmanes es reordenarà l'espai de davant del monestir, on es farà un parc

L'Ajuntament de Vilabertran ha adjudicat les obres per transformar l'entorn de ponent del monestir de Santa Maria en un gran parc. El projecte s'executarà en dues fases

La canònica té al davant un paratge natural format per antics terrenys d'horta i camps de conreu lligats a la història del monestir. Aquest espai, juntament amb el conjunt patrimonial de la Font de l'Abat Rigau i l'entorn més immediat de la plaça de l'església, ha de conformar, segons ha manifestat l'alcalde, Martí Armadà, l'espai públic més representatiu del poble, tant per la importància de la seva situació com per l'ús que ha de tenir per a la població.

La superfície d'actuació és d'aproximadament 14.000 m². El projecte, redactat pel despatx d'arquitectura Collgorgot, s'executarà per fases. Les dues primeres fases, que s'han adjudicat aquesta setmana i que començaran abans de final d'any, són la rehabilitació de la Font de l'Abat Rigau i una part de la plaça de l'església, amb la desviació del camí a fora dels plataners. La plaça es pavimentarà amb pedra natural i llamborda, intercalades amb franges de verd per fer una transició més gradual fins al paratge natural del parc. A la part nord de la plaça hi ha previst un petit edifici de serveis. També es restaurarà el cobert del rentador, mantenint la seva estructura original, i se substituiran parts del paviment del camí que estan malmeses o que s'han de modificar.

Pel que fa a la resta de zona destinada a parc, es pretén la recuperació de la zona humida formada pels recs que canalitzaven l'aigua per l'horta. En el projecte es preveu una intervenció mínima en aquest espai, però s'aprofitarà per crear camins amb recorreguts diferents: esportius, infantils o de natura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.