Urbanisme

L'Ampolla

El TSJC accepta el recurs contra el pla territorial

L'Ajuntament hi va recórrer en contra perquè paralitza iniciatives locals

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el recurs interposat per l'Ajuntament de l'Ampolla contra el pla territorial de les Terres de l'Ebre. El consistori governat per CiU va recórrer contra el pla territorial pel fet de considerar que vulnerava el principi d'autonomia municipal i que les figures de protecció que incorpora “paralitzen nombroses iniciatives municipals i de particulars”, argumentava ahir l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Sancho. “De l'autopista per amunt pràcticament no podem fer res”, va afirmar. Per l'alcalde de l'Ampolla, l'admissió d'aquest recurs a tràmit per part del Tribunal Superior de Justícia obre les portes a “renegociar” un pla que, segons l'Ampolla i altres ajuntaments del territori com Tortosa i Amposta, s'ha aprovat sense consens.

D'acord amb la CUTE

D'altra banda, l'alcalde de l'Ampolla va valorar ahir positivament el fet que la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) aprovés el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM). Tot i que va ser un vistiplau amb restriccions i va rebaixar els plantejaments inicials del consistori, Sancho es va mostrar ahir d'acord amb els plantejaments de la CUTE. “Les restriccions són d'ordenació en el temps, ens han marcat un cronograma i hi estem totalment d'acord”, va afirmar Sancho. “Se'ns ha respectat el 90% del document”, va afegir.

El nou POUM de l'Ampolla preveu que el municipi arribe el 2025 als 22.500 habitants –7.500 de permanents i la resta, estacionals–. Val a dir que actualment el municipi té 3.700 habitants censats, però a l'estiu la població estacional supera ja els 20.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.