Urbanisme

Façanes netes i tres carrers nous a Sant Joan de les Abadesses

Els projectes subvencionats per la llei de barris a Sant Joan de les Abadesses comencen a contagiar els privats. Ja hi ha una vintena de propietaris d'edificis que s'han afegit a la dinàmica de millores i estan pintant les façanes. Quant al programa públic, ara s'ha acabat la remodelació urbanística integral de tres carrers –la inauguració es va fer amb coca i xocolata per a tothom. En concret, es tracta dels de Vista Alegre, Tints i Abat Isalguer. L'actuació ha comportat una inversió de 351.000 euros.

El projecte de regeneració integral de Sant Joan de les Abadesses contempla altres actuacions de recuperació de l'espai públic, la dotació de nous equipaments socials i culturals i l'impuls de l'activitat econòmica. El pressupost global és de 3,1 milions d'euros, aportats a parts iguals per la Generalitat i per l'Ajuntament.

Fins ara i, a part de la reurbanització dels carrers, el programa de la llei de barris ha impulsat i finançat l'acabament de l'edifici del Palmàs, la casa natal del mestre Jaume Nunó, ara casal d'avis i centre cultural, la finalització de les obres de l'abadia, la construcció del parc de la Muralla i la remodelació urbanística de la plaça Major.

A la comarca del Ripollès, també són objecte de subvenció per part de la llei de barris, el projecte de rehabilitació integral del barri vell de Ripoll, la del barri del Pavelló i Fonderia de Ribes de Freser i la del centre històric de Campdevànol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.