Urbanisme

Un arquitecte que tira al recte

SENSE EMBUTS NI MENTIDES

L'arquitecte Sandro Pons és una aposta personal de l'alcalde, que el contractà a dit i l'instal·là a l'ajuntament, a tout plein: despatx nou i llogat, mobiliari i equip nous de trinca i al complet, etc. La finalitat era de dirigir una nova Oficina de l'Habitatge, per a promoure la construcció de pisos socials i subvencionats. Com no se n'ha fet cap, l'arquitecte s'ha dedicat a altres coses, com el disseny del nou anagrama municipal i algunes obres, poques, en totes les quals ha entropessat amb problemes.

A banda de les obres que han caigut (com és el cas de l'antic ambulatori del carrer Castell), l'arquitecte ha entropessat amb l'arqueologia, el pressupost, el bon gust i el temps d'execució de cada projecte. Sobre l'arqueologia, des d'aquest espai obert i de democràcia informativa que és el Punt, ja donàrem explicacions en un anterior article (23 de novembre) de la seua facciosa i anticientífica actitud. Sobre el pressupost s'està a l'espera de conèixer els balanços finals i de moment sols es poden fer conjectures, ni se sap a càrrec de qui aniran els sobrecosts de les obres enrunades. Sobre el bon gust, que se'ls suposa als arquitectes, l'única obra acabada, que és la Venta de sant Roc, ha decebut tant als arqueòlegs com als historiadors, que han vist que no s'han respectat els seus valors històrics i artístics; de moment la Venta encara no té massa utilitat, llevat d'alguna boda i d'alguna presentació de llibres.

Finalment ha entropessat amb el temps d'execució de l'edifici de les monges (Nau de la Cultura?), subvencionada a càrrec del Pla Zapatero, que havia d'haver estat acabada a finals de l'any que hem acabat. El problema, però, l'ha resolt Pons certificant davant del Govern central que l'obra sí que està acabada!

Com açò és una possible prevaricació, els partits polítics assabentats estudien les accions que han de mamprendre, no descartant acudir a l'advocat de l'Estat, o presentar directament una denúncia al Jutjat. Com en la primera via d'acció, Baixauli és un especialista, perquè n'ha fet ús contra l'anterior equip de govern, sembla que és la que té més possibilitats. Estem a l'espera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.