Urbanisme

vilassar de mar

El complex cultural de l'illa de Can Bisa s'obrirà abans de l'estiu

L'obra inclou la construcció d'una sala per a muntatges de petit format, la rehabilitació d'un edifici catalogat i la construcció de 14 pisos socials

L'Ajuntament de Vilassar de Mar té previst obrir les portes del complex cultural de l'illa de Can Bisa abans de l'estiu. Aquest és el pronòstic que es fa des de la regidoria d'Urbanisme d'unes obres que van començar el març de l'any passat. I és que, tot i que en principi els treballs havien de durar un any, finalment sembla que s'endarreriran un mes, i situen l'acabament a mitjan abril.

La transformació de la parcel·la de Can Bisa, situada al centre del municipi al costat de la carretera de Cabrils, consta de diverses actuacions. D'una banda inclou la construcció d'un nou equipament que es destinarà a activitats culturals de petit format. Aquest espai, que rebrà el nom de Roser Carrau, estarà dividit en diverses sales, la més gran de les quals tindrà capacitat per a 160 persones. A sobre d'aquesta nova infraestructura s'hi estan construint els 14 pisos socials a càrrec de l'Ajuntament. El complex es completarà amb la rehabilitació de l'edifici de Can Bisa, una casa d'estil modernista catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). La casa, que té 256 m², es destinarà a dependències municipals i a una sala d'exposicions. El cost del conjunt dels treballs assoleix els tres milions d'euros. Les obres també contemplen la urbanització dels carrers de l'entorn. Tot el conjunt quedarà com un edifici unitari i la connexió entre el nou edifici i la casa de Can Bisa es farà amb un gran finestral. La regidora de Cultura, Laura Martínez (CiU), considera que la nova sala “permetrà fer-hi espectacles culturals de petit format” i no va amagar la voluntat de “poder dedicar una de les sales de la casa a exposicions de fotos de Vilassar de Mar fetes per gent del poble”.

LA XIFRA

3
milions d'euros
costa tot el projecte de l'illa de Can Bisa, sumant-hi la rehabilitació de la casa modernista, el nou equipament i els pisos socials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.