Urbanisme

sant andreu de llavaneres

L'adequació del front marítim s'enllestirà aquest trimestre

Un dels objectius ha estat l'eliminació de les barreres arquitectòniques

Els treballs també han permès pacificar la carretera al seu pas pel municipi reduint l'amplada dels carrils i instal·lant una mitjana i un semàfor

Recta final de les obres d'adequació del front marítim de Sant Andreu de Llavaneres. El total d'aquests treballs, que han permès actuar a diferents àmbits del litoral llavanerenc al llarg d'un quilòmetre, és previst que finalitzin aquest mateix trimestre.

L'objectiu número u de les obres no és altre que suprimir les barreres arquitectòniques per poder accedir al passeig marítim i a l'estació de tren. A més, els treballs també permeten actuar i endreçar els aparcaments per a vehicles i els entorns de l'estació de tren. Un altre dels punts en què s'està actuant és la zona coneguda com a Marinada. S'hi està instal·lant una parada d'autobús que servirà per connectar el servei urbà i el transport públic comarcal. Aquesta actuació també inclou la construcció de marquesines, una zona verda, un carril bici i la renovació de l'enllumenat. A més, també s'hi amplien les voreres i es fa un accés subterrani cap al passeig marítim.

Aquesta part de les obres és l'única que no està finançada per l'Estat, ja que són els promotors de la seixantena de pisos que s'estan construint en aquest punt els que assumeixen els 200.000 euros dels treballs. La resta de les actuacions, que ronden el milió d'euros, estan finançades per l'Estat. Aquesta adequació del front marítim també actua sobre l'N-II, la gran barrera arquitectònica dels pobles del Maresme per accedir a les seves platges. A banda dels passos subterranis, les obres també repercuteixen directament sobre la carretera, amb la instal·lació d'una mitjana, la reducció de l'amplada dels carrils i la col·locació d'un semàfor davant de l'estació de tren.

L'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), recorda que “en trenta anys de democràcia ningú no havia invertit a fons per ordenar el front marítim”. Aquesta adequació es completa amb la pavimentació del passeig marítim i amb la renovació de l'estació de tren. Aquesta última obra, amb 2,3 milions d'euros de pressupost pagats pel Ministeri de Foment, ha consistit en la reforma integral de la parada del tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.