Urbanisme

Es canvia l'espècie d'arbres del Passeig Gabriel Miró d'Oliva per molèsties al veïnat

Les carrasques seran trasplantades a zones verdes enjardinades de la ciutat

La Delegació de Parcs i Jardins de l'Ajuntament d'Oliva informa que el dimecres 26 de gener va començar la retirada de les actuals carrasques (al voltant de 30) del Passeig de Gabriel Miró, en el seu tram entre el carrer del Pare Antoni Salelles i de Guillem de Castro. Aquestes seran posteriorment replantades en altres zones verdes de la ciutat com el Parc de Santa Anna, el carrer de la Muntanya, el Centre del Pinet i el Polígon Jovades.

El passeig es replantarà amb un altra varietat denominada Sophora Japonica que és la mateixa que es va plantar en la prolongació d'aquest passeig que arriba fins a la zona del poliesportiu.

L'actuació es realitza després de les nombroses demandes i queixes efectuades pels veïns de la zona, des de l'any 1997 per les molèsties causades per esta varietat d'arbres en el passeig i les voreres, unes molèsties ocasionades per una espècie de melassa causada pel pulgó que afecta a les carrasques.

Segons els informes dels tècnics municipals, les carrasques no són la varietat idònia per a zones urbanes però si per a zones enjardinades, on donen molts bons resultats, per ser una varietat autòctona. La nova plantació es realitzarà segons les mesures de la nova ordenança de parcs i jardins que s'aprovarà en el transcurs del pròxim ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.