Urbanisme

urbanisme

Vilassar de Dalt rebaixa el preu dels pisos de Can Manyer per poder vendre'ls

Els descomptes en els immobles de renda lliure, promoguts per l'Ajuntament, són del 20%

Tots nou habitatges encara estan buits

La situació del mercat immobiliari és delicada i d'aquest fenomen no se n'escapen els ajuntaments que temps enrere van optar per la promoció d'habitatges. És el cas de Vilassar de Dalt, que ara té seriosos problemes per vendre els pisos de renda lliure que la societat pública Viserma va posar al mercat ara fa aproximadament sis mesos dins de la parcel·la de Can Manyer. Dels nou habitatges que configuren la promoció no se n'ha venut cap. Això ha encès les alarmes al consistori, que ha optat per rebaixar els preus. Concretament un 20%. Així doncs, un habitatge de 90m² i tres habitacions passa ara a costar 303.364 euros, ja amb IVA, i un de 57 m² i dues habitacions pot costar des de 189.635 euros. La rebaixa del 20% també s'aplica a les places de l'aparcament que hi ha sota la plaça, tant per als propietaris de pisos com per a altres compradors. Segons fonts de Viserma, encara queden una quarantena d'aparcaments a la venda i el seu preu ronda els 18.500 euros. Finalment, s'aplica un 15% de descompte a l'únic pis protegit destinat a famílies nombroses. Tot i això, des de Viserma expliquen que la venda d'aquest immoble ja podria estar tancada. Amb aquesta millora de l'oferta, el govern municipal confia poder col·locar algun dels immobles. “En la majoria d'ocasions ens hem trobat que era l'entitat financera la que no aprovava l'operació”, expliquen des de Viserma. Amb els nous preus, confien que els crèdits arribin.

La venda dels immobles és necessària per al govern de Vilassar de Dalt, que travessa una complicada situació econòmica. Tot i això, l'alcalde del municipi, Llorenç Artigas (GEVD), explicava recentment que el consistori ha renegociat el deute amb l'entitat financera, cosa que els permetrà afrontar els pròxims anys amb una certa tranquil·litat. D'altra banda, la biblioteca municipal, també a Can Manyer, va amb retard i no s'inaugurarà fins passades les eleccions.

LA XIFRA

9
pisos a preu de mercat
configuren la promoció privada de Can Manyer. Tots estan per vendre.

LA XIFRA

20%
de rebaixa
s'ha aplicat a aquests pisos per fer més atractiva l'oferta als compradors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.