Urbanisme

Dénia rep una preproducció d'un plànol del port de l893

L'alcaldessa ha arreplegat de mans de la directora general del Llibre, Arxius i Biblioteques, una reproducció digital dels plànols de l'emplaçament del Port de Dénia de 1893.

Es tracta de sis plànols, un general i cinc parcials realitzats per l'enginyer Francisco P. Alonso i que estaran exposats en el saló de plens durant les pròximes setmanes.

El Document del mes, és una iniciativa de l'Arxiu Històric d'Alacant amb la qual, d'una banda, s'obrin els rics fons als ciutadans i, per una altra, s'amplien els recursos dels arxius municipals.

L'acte ha contat amb la presència de l'edil de Cultura i l'enginyer i director del Port d'Alacant. L'alcaldessa ha felicitat a l'Arxiu històric per la seua iniciativa i especialment ha agraït el fet que Dénia siga una de les primeres localitats on s'ha engegat la iniciativa, ja que suposa contar amb un document desconegut i excepcional.

Des de la direcció general del Llibre, s'ha triat a Juan Ferrer com expert coneixedor de la història del port. Ferrer ha contextualitzat el document i ha destacat la singularitat del mateix per diversos aspectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.