Urbanisme

argentona

Empadronament de tres anys per a un pis protegit

També s'anuncia una promoció d'una vintena d'habitatges públics

Argentona s'ha dotat per primera vegada d'un reglament per poder regular l'accés als habitatges protegits que es facin al municipi. Un dels requisits importants és el fet que es demanarà a tots els interessats, quan sol·licitin un pis d'aquestes característiques, un mínim de tres anys d'empadronament al municipi. D'altra banda, però, el reglament estableix que també podran accedir a un pis públic els que demostrin que han estat un mínim de 15 anys empadronats a Argentona tot i que en l'actualitat no ho estiguin. “D'aquesta manera obrim la porta a gent que ha viscut tota la vida al poble i que, per causes diverses, han hagut de marxar a viure a fora”, explicava el regidor d'Urbanisme, Xavier Collet (TxA).

Promoció pública

Al mateix temps, el govern municipal –TxA i CiU– també va anunciar la intenció de construir una vintena de pisos protegits al punt situat entre els carrers del Molí i Llevant. El sostre màxim edificable serà de més de 3.000 m², cosa que permetrà fer-hi com a màxim 24 habitatges. Per tal de poder-ho dur a terme el govern ho compensarà amb més de 1.800 m² d'espais lliures al poble. Aquest fet comportarà la consolidació com a tal de les places Joan Salvat-Papasseit i Canigó, a més d'una finca del carrer Dolors Montserrat.

Segons Collet, si les previsions es compleixen, aquests pisos –que seran de lloguer– es podrien començar a construir el 2012. No obstant, el regidor va precisar que “encara s'ha de cercar algú que faci i gestioni els habitatges i també s'ha de definir a quins col·lectius es destinaran”. Per la seva banda, tots els grups de l'oposició –excepte Agrupació per Argentona– van donar suport a la promoció de pisos protegits, tot i que la van qualificar d'“electoralista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.