Urbanisme

urbanisme

L'alcalde de Castellfollit, acusat per documents falsos

Citen Coromina i la secretària a judici per haver signat que els terrenys on s'havia de fer el nou ajuntament eren municipals quan encara no s'havia acabat la fase d'expropiació amb el veí afectat

El nou ajuntament de Castellfollit de la Roca provocarà un segon procés judicial, però aquesta vegada per la via penal. Després de la sentència en què s'especificava que no complia la normativa urbanística municipal, ara s'acusa l'alcalde, Moisès Coromina, i la secretària, Anna Maria Serra, d'un presumpte delicte de falsedat documental. El jutjat d'instrucció d'Olot ha acceptat els arguments del fiscal i del propietari dels terrenys on es va construir, Joan Gusiñer, i per tant l'assumpte anirà a judici. Segons Jacint Planas, advocat de Gusiñer, “el jutge ha desestimat el sobreseïment i l'arxiu del cas i ha acordat obrir el procediment”.

La denúncia ve arran dels terrenys on s'ha edificat el nou ajuntament. Segons l'auto judicial i els documents del fiscal, el 2003 el govern de Castellfollit va demanar una subvenció a la Generalitat per construir la nova seu de l'ajuntament, per valor de gairebé 329.000 euros. Per aconseguir-la era necessari que els terrenys on s'havia de fer l'edifici fossin municipals, i en aquells moments s'estava negociant la compra amb el seu propietari, Joan Gusiñer. Aquest procés es va allargar, i finalment el consistori va tirar endavant una expropiació forçosa dels terrenys.

Mentrestant, la Generalitat va anar concedint pròrrogues fins que va enviar un ultimàtum que s'acabava el 30 de juliol del 2007, que si s'incomplia comportava la pèrdua de la subvenció. Aleshores, el 4 de juliol l'alcalde i la secretària van signar una certificació assegurant que l'Ajuntament ja disposava dels terrenys. En realitat, però, el procés d'expropiació no va acabar fins al 30 de setembre, quan es va aixecar l'acta de pagament i ocupació definitiva dels terrenys.

Aquest decalatge és el que va permetre Gusiñer denunciar l'alcalde i la secretària per falsedat documental. Ara el fiscal, Gusiñer i els imputats hauran de presentar els seus arguments, i esperar la data del judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.