Urbanisme

urbanisme

Urbanisme revisa avui el pla director d'Aran aprovat pel tripartit

Convergència Democràtica Aranesa ho havia demanat perquè el veu massa restrictiu

El pla es va aprovar l'estiu passat i ha rebut més de 400 al·legacions

La Comissió d'Urbanisme de Catalunya discutirà avui la modificació del Pla Director Urbanístic de la Val d'Aran que va aprovar el govern de la Generalitat el juliol passat. El pla va desperta moltes crítiques entre l'oposició al Conselh Generau. Convergència Democràtica Aranesa (CDA) el considera molt restrictiu respecte els projectes urbanístics i econòmics que han de garantir el desenvolupament de la vall, com ara la reobertura de l'estació de la Tuca i altres plans de creixement urbanístic i d'equipaments. Una de les primeres peticions de CDA al nou govern de CiU (CDA és un partit associat a CDC) ha estat precisament aquesta revisió del pla director.

Segons el líder de CDA i candidat a la presidència del Conselh Generau en les eleccions del 22 de maig, Carles Barrera, el pla ha rebut “una gran oposició” al territori aranès com ho demostrarien les 410 al·legacions presentades. “És una planificació que obstaculitza el nostre creixement, vulnera competències del nostre autogovern i sobretot es va fer sense tenir en compte l'opinió del aranesos“.

A més del pla director de l'Aran, la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat revisarà avui també el pla director urbanístic del Bages.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.