Urbanisme

CASTELLAR DEL VALLÈS

Es reprenen les obres a l'antic ajuntament

L'empresa que les havia començat hi va renunciar en entrar en situació concursal

Les obres de rehabilitació de l'antic ajuntament de Castellar del Vallès es van reprendre la setmana passada, després que l'empresa adjudicatària del projecte, Imaga Construcciones SA, les hagués d'abandonar fa un mes perquè va entrar en situació concursal. Vigaus 2003 SL, l'empresa que havia quedat segona en el concurs d'adjudicació, ha assumit la reforma de l'edifici, i s'ha compromès a acabar-la a final de juny. Com que l'actuació es finança a través del fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local de l'any passat, el consistori s'ha vist obligat a demanar una pròrroga d'execució, que en qualsevol cas s'acabarà el dia 30 de juny.

“L'empresa que va quedar en segon lloc en el concurs ha assumit el projecte en un temps rècord”, va reconèixer ahir l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, que va visitar l'edifici acompanyat del regidor d'Urbanisme del municipi, Aleix Canalís. “La tasca més costosa és la de desenrunament, ja que s'ha de fer pel mètode tradicional”, hi va afegir aquest últim, que va destacar el fet que el canvi de constructor no ha implicat cap reajustament pressupostari: “Es va liquidar la quantitat corresponent a Imaga i la resta s'abonarà a Vigaus”. El cost total projectat és de 540.000 euros.

Diversos usos

A l'edifici de l'antic ajuntament s'hi emplaçarà, a la planta baixa, la seu de l'Arxiu Municipal, que amb el canvi disposarà de 120 m² més de superfície útil. A la primera planta, on hi havia la sala de plens i el despatx d'alcaldia, està previst que s'hi portin a terme actes ciutadans com ara els casaments civils. Tot i això, la intenció –i per això ja s'han iniciat converses– és que a l'espai es facin els assajos de les corals Sant Esteve, Xiribec i Sant Josep. La planta superior i l'antiga seu de Suport Castellar es derruiran a causa del seu mal estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.