Urbanisme

ALELLA

La finca de la discòrdia

Un veí reclama permís per construir en el seu terreny amb base a un suposat pacte de paraula amb l'Ajuntament

Urbanisme s'hi oposa defensant l'interès general

Josep Marés viu a Cal Barqué, una de les masies més històriques d'Alella, situada a la mateixa plaça de l'Ajuntament. La finca, que està catalogada pel seu interès arquitectònic, té goteres. Marés diu que no pot fer front a la reparació i reclama edificar en una part del terreny que té a la part posterior de la casa. Aquesta operació immobiliària, que li donaria els ingressos per reconstruir la teulada, es fonamentaria en un acord que els seus predecessors van fer el 1977 amb l'Ajuntament, segons el qual la família cedia part de la parcel·la per poder obrir el carrer Santa Madrona i, a canvi, obtenia el permís per poder edificar a la part de terreny que conservava. El problema, però, és que el pacte va ser verbal i l'Ajuntament no en té constància, més enllà de les reclamacions del particular, que inclouen declaracions del regidor d'urbanisme de l'època.

Des de l'Ajuntament, l'actual regidor d'Urbanisme, Àlex Asensio, deixa clar que la reclamació no serà satisfeta i n'argumenta clarament els motius: “Si el pacte va existir, que no ho sabem, és de l'època predemocràtica, amb tot el que això comporta. Al marge d'això, l'Ajuntament té com a obligació preservar l'interès comú per davant del particular, i el pla general del municipi deixa clar que cal una preservació estricta de l'espai buit al casc antic, així que no hi ha res a fer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.