Urbanisme

L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

La caserna de la Guàrdia Civil es posa a la venda

L'Ajuntament troba elevat el cost de 500.000 euros que demana Defensa

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha rebut notificació del Ministeri de Defensa que l'edifici on hi havia la caserna de la guàrdia civil del municipi –que es va abandonar fa tres anys quan es va completar el desplegament dels Mossos d'Esquadra– es posa a la venda per un import aproximat d'uns 500.000 euros. Segons l'alcalde, David Rovira, des que van marxar els agents del cos policial, el ministeri, que és el titular de l'immoble i del solar, “no s'ha preocupat mai de fer el manteniment de l'edifici, que es troba molt degradat", i afegeix que la construcció "no té prou qualitat i no compleix la normativa de supressió de barreres arquitectòniques”, la qual cosa obligaria, si l'Ajuntament volgués adquirir-lo per habilitar-hi habitatges de lloguer públic, a instal·lar-hi un ascensor, a més de moltes altres actuacions de millora, sobretot en els tancaments exteriors de l'edifici, la qual cosa suposaria, un cost "altíssim".

A més, Rovira assenyala que “els diners que s'obtinguin de la compra no aniran destinats al fons estatal del ministeri sinó que se'ls quedarà el ministeri de Defensa mateix”.

L'alcalde espluguí sentencia dient que “haurà de ser el nou Ajuntament qui haurà de plantejar la compra de la caserna de la Guàrdia Civil”, una decisió que topa amb un tràmit administratiu que encara complica molt més l'adquisició de l'edifici, ja que a més s'hauria de requalificar urbanísticament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.