Urbanisme

Teià

Castan habilita la plaça de la Cooperativa com a aparcament els dies festius

La mesura agrada als comerciants, però irrita l'oposició per “l'ocupació de la via pública”

Al subsòl, una desena de places municipals no es fan servir

La plaça de la Cooperativa, inaugurada fa dos anys, servirà com a aparcament de vehicles els divendres i els caps de setmana per facilitar la compra als comerços locals. Aquesta era una de les mesures que el nou alcalde, Joan Castan (GdT), havia anunciat en el programa electoral, i no ha tardat ni una setmana a posar-la en marxa. Divendres passat, uns treballadors municipals van posar tanques al voltant de l'espai públic per facilitar-hi l'aparcament. Aquest cap de setmana, l'ús del nou espai ha estat més aviat discret.

“Cal actuar perquè la gent no marxi a comprar fora del municipi”, diu el flamant alcalde teianenc. El recinte s'habilitarà els divendres a partir de les cinc de la tarda, els dissabtes tot el dia i, possiblement, també els diumenges. “Cal estudiar quina és la millor solució”, diu l'alcalde. Els comerciants del mercat estan satisfets amb la mesura engegada. “Fins ara els clients havien de caminar fins a Can Barrera amb les bosses o aparcar en doble fila, amb el risc de rebre una multa”, explica Núria Sánchez, portaveu dels comerciants del mercat municipal. A l'altre extrem, l'oposició, fins fa poc al govern, lamenta que es perdi una plaça per a la gent els caps de setmana. “No és un espai pensat tècnicament per als cotxes”, diu Emma Peiró (ERC), que preguntarà si la decisió s'ha pres amb l'aval d'un informe tècnic. A més, la republicana considera que aquest espai és per als vianants. Per la seva banda, CiU va penjar, el cap de setmana, un apunt al seu bloc en què discrepava de la decisió del govern, però ahir el va retirar. En aquesta plaça està situat l'ambulatori municipal. La directora adjunta de l'àrea de salut, Isabel Sànchez, va explicar que el consistori no els ha informat de la mesura. “Suposem que hauran tingut en compte que han de deixar espai per al pas de l'ambulància”, va comentar. L'ambulatori està obert de dilluns a divendres i el cap de setmana està tancat.

Aparcament buit

Una de les paradoxes que planteja aquesta situació és que, mentre els cotxes ocupen l'espai en superfície destinat a les persones, al subsòl hi ha una desena de places d'aparcament municipals buides. El consistori, però, no pot habilitar-les com a places de rotació perquè no té els diners necessaris per invertir en els sistemes de seguretat i control. La col·locació d'una barrera i la instal·lació d'un sistema de bitllets i càmeres de seguretat té un cost aproximat de 45.000 euros, i la deficient situació financera municipal no permet assumir-lo de moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.