Urbanisme

urbanisme

Querella per una infracció urbanística greu iniciada fa onze anys a la Molina

La Plataforma Salvem la Molina ha presentat una querella criminal per abocaments de runes, moviments de terres i desforestació al camí de l'Aigua

La Plataforma Salvem la Molina ha interposat una querella criminal contra l'alcalde i el regidor d'Urbanisme de l'anterior consistori i contra l'arquitecte municipal en exercici l'any 2000 per no haver aturat diversos abocaments de runes i terres, la tala massiva d'arbres i els moviments de terres a uns terrenys –meitat urbanitzables i meitat no– del camí de l'Aigua de Supermolina. La finca és de Comercial Immobiliària la Molina SL, els tres administradors de la qual també són objecte de la querella. La part més afectada és la situada a l'espai no urbanitzable, que és forestal i d'especial protecció. Els fets es remunten a fa 11 anys i durant tot aquest temps s'han interposat quatre denúncies i un contenciós administratiu, que és el que ha derivat cap a la querella criminal, que ha aturat l'aprovació del pla general per part d'Urbanisme. La plataforma denuncia la passivitat de l'Ajuntament davant una infracció urbanística greu, que hagi minimitzat una agressió mediambiental negant que es faci en terreny no urbanitzable, que hagi volgut traslladar artificiosament els fets a quan la finca era sòl urbà –al·legant que es tractava d'un antic abocador–, que hagi jugat amb els terminis de prescripció i que hagi construït artificiosament una teoria que segons l'ens és falsa. A més, recorda que ha desatès requeriments del mateix director general d'Urbanisme.

La plataforma diu que fins i tot hi ha hagut l'intent en el POUM de legalitzar les irregularitats amb una urbanització i un camp de futbol. El 1986 el pla intercomarcal de la Cerdanya diferenciava a la finca una zona urbanitzable d'una de no urbanitzable i aquesta, tant el pla territorial de l'Alt Pirineu com el pla director, la qualifiquen d'especial protecció.

LA DATA

17.08.00
és el dia en què un veí de la Molina
va denunciar els fets a Supermolina davant l'Ajuntament d'Alp.

D'abocador a camp de futbol reglamentari

Cosme Ruaix, l'exalcalde denunciat, ha dit que la tala d'arbres estava subvencionada i era per construir una franja de seguretat contra el foc a la urbanització Supermolina i que ells van aplanar amb terra de qualitat els terrenys en litigi on abans hi havia un abocador per fer un camp de futbol. Ruaix nega que mai no s'hagi volgut beneficiar ningú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.