Urbanisme

L'Ametlla de Mar

El projecte dels catorze xalets de luxe, endavant

L'Ajuntament de l'Ametlla nega que la sentència del TSJC l'haja paralitzat

El projecte de la promotora Pydum de construir catorze xalets de luxe a primera línia de mar, a la península de Bon Capó de l'Ametlla de Mar, i 275 apartaments més al costat de la muntanya no està paralitzat, sinó que tira endavant. Així ho han afirmat a aquest diari fonts del consistori. Ahir l'Ajuntament va fer pública una nota en què assenyalava que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que declarava nul de ple dret l'estudi de detall de la unitat d'actuació 3 de la urbanització Roques Daurades, aprovat per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar el 2007, en cap moment diu que no es puguen construir aquests xalets. Simplement la sentència afirmava que l'estudi de detall s'havia extralimitat en les seues funcions i que la nova ordenació urbanística s'havia d'aprovar en un pla d'ordenació urbana. Un tràmit que l'Ajuntament ja ha complit, ja que a final de l'any passat va aprovar el nou POUM. En aquest sentit, fonts municipals han assenyalat que actualment s'està redactant el pla de millora urbana per desenvolupar aquest sector.

En el mateix comunicat el consistori recorda que la zona afectada té qualificació urbanística de sòl urbà des de fa més de trenta anys, de manera que el promotor té uns drets adquirits anteriors a la llei de costes, i que l'Ajuntament va aconseguir reduir considerablement l'edificabilitat i recuperar una hectàrea de zona verda de titularitat municipal. A més, el consistori recorda als veïns dels edificis Amatista i Esmeralda de la urbanització Roques Daurades, que són els que van interposar el recurs contra l'Ajuntament, que mai han estat a primera línia de mar. “Sabien que al davant tenien un sector que en qualsevol moment es podia edificar, i si ara s'oposen a l'edificació, és senzillament perquè pretenen assolir privilegis i un dret d'exclusivitat que mai han tingut”, diu textualment el comunicat.

Així doncs, el procés urbanístic segueix el seu curs i la promotora Pydum ja promociona, a través del seu lloc web, els xalets de luxe a un preu de 590.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.