Urbanisme

maresme

Sant Pol de Mar fa front comú per protegir l'entorn de l'estació de tren

Aprova per unanimitat una moció que rebutja la construcció d' ascensors i escales

Ho consideren un atac contra la identitat i la cultura local

Adif no ho tindrà fàcil si vol tirar endavant els seus plans de reforma de l'estació de Sant Pol de Mar. Ahir en va tenir una mostra ben clara quan totes les forces polítiques municipals van votar una moció que rebutja de manera frontal el projecte per l'equipament ferroviari. En un ple extraordinari convocat amb urgència en ple mes d'agost, tots els regidors van votar en contra de les intencions d'Adif, que pretén tancar l'entorn de l'estació; construir-hi una escala, ascensors i un pas subterrani, i posar-hi marquesines. “Sant Pol és l'únic municipi que té cases a banda i banda de l'estació del tren, que actua com a zona de pas”, explica l'alcaldessa, Montserrat Garrido (CiU), que afegeix que les andanes estan totalment integrades al nucli urbà i que no tindria sentit canviar-ne la morfologia. La màxima representant municipal nega que sigui un espai “insegur”, tal com sosté Adif. “Mai s'hi ha produït un accident greu”, diu Garrido. La moció aprovada ahir considera que el projecte va en contra “de la identitat i de la cultura del poble”. Tot i això, les obres podrien començar al setembre.

Municipi compromès

El sentiment és unànime des de tots els sectors de la població, que ho consideren un atac a les arrels del municipi. Ja es va parlar dels santpolencs el 2007 per un cas similar. Aleshores estaven en contra del projecte de passeig marítim que venia del ministeri. El van poder aturar.

LA FRASE

Adif vol tirar endavant una obra que té el rebuig de tot un municipi sencer
Montserrat Garrido
alcaldessa de sant pol (ciu)

LA DATA

29-7-2011
és quan l'Ajuntament va rebre el projecte. La licitació i l'adjudicació podrien ser un fet en poques setmanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.