Urbanisme

Maresme

Llavaneres reclama 13 milions a una de les empreses del cas Pretòria

L'Ajuntament va pagar l'obra amb la cessió d'uns terrenys a la constructora i ara vol recuperar el patrimoni

El consistori va rescindir el contracte signat el 2006

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres reclama 13 milions aproximadament a la constructora Altiare, l'antiga Proinosa, implicada en el cas Pretòria, per haver incomplert el contracte signat el juliol del 2006 per a la construcció de la zona esportiva del municipi.

El consistori va pagar l'obra amb la cessió d'uns terrenys urbanitzables al centre del poble, però més de cinc anys després Proinosa només ha acabat el camp de futbol, valorat en uns 2,5 milions. El setembre del 2010, la companyia va presentar concurs de creditors, quan encara faltava fer un poliesportiu amb gimnàs i piscina coberta, entre d'altres. L'obra pendent està valorada en uns 13 milions.

Aquests dos fets van motivar el consistori a trencar el contracte amb la constructora. En aquest sentit, el govern local (CiU i el PP) va explicar que la Generalitat ja ha donat llum verd a la rescissió del conveni amb Proinosa. L'Ajuntament vol aquesta indemnització econòmica per poder adjudicar l'obra a una altra constructora, ja que assegura que “és una prioritat acabar-la en aquest mandat”.

Paral·lelament, el projecte també és als jutjats per una altra via, la penal, ja que hi ha diligències obertes contra Proinosa. El projecte, de gran envergadura, es va impulsar fa dos mandats. L'Ajuntament i Proinosa van signar el corresponent contracte el juliol del 2006. Per part de l'Ajuntament l'acord el van subscriure l'exalcalde Víctor Ros (PP) i Antoni Jiménez (PSC), que era el llavors regidor d'Urbanisme, tots dos imputats en el cas Pretòria.

LA XIFRA

5
anys
fa que el consistori va firmar amb Proinosa el contracte per fer la zona esportiva, i només hi ha fet el camp de futbol.

L'oposició critica les “formes” del govern local

D'altra banda, els quatre partits que integren l'oposició a Llavaneres van criticar les “formes d'actuar” del govern local. Entre altres coses, es critica la convocatòria d'un ple extraordinari celebrat dimarts passat “sense previ avís”, cosa que va fer que l'oposició no hi assistís per expressar el seu rebuig. Aquest ple va servir per aprovar definitivament la rescissió del contracte amb Proinosa després que la Generalitat hi donés el vistiplau. L'oposició va dir que el govern s'havia compromès a reunir-se aquest dijous passat amb un jurista i la resta de grups per tractar del tema, però “sense previ avís es va anul·lar la reunió i es va convocar el ple”, segons va assegurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.