urbanisme
Urbanisme enceta els projectes de plantes de biomassa d'Albons i Cassà
La comissió va aprovar un tràmit més avançat per a la d'Albons, i el reinici del procés a Cassà
Va donar llum verd a plans urbanístics de Blanes i Olot
La comissió d'Urbanisme va donar ahir el vistiplau a les plantes de biomassa d'Albons i de Cassà de la Selva, si bé els tràmits aprovats són diferents perquè les dues instal·lacions estan en fases diferents del procés. En el cas d'Albons, es tracta d'una modificació del pla d'ordenació urbanística municipal per permetre la instal·lació de la planta de biomassa a la zona de Mas Martí, prop de la depuradora. El problema era que el pla permetia fer-hi només una central distribuïdora d'energia, i ara s'hi ha afegit també la capacitat que sigui productora. En tot cas, el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va valorar que aquest espai “és adient”. “Hem aprovat la modificació, però amb la condició de veure abans el projecte i la seva volumetria.” El projecte l'està tirant endavant la societat Rebrot Albons amb el suport de l'empresa alemanya Seeger Engineering AG. El projecte costaria uns 27 milions, i està basat en el tractament de les restes de fusta d'arbres fruiters i pollancres.
En el cas de Cassà, el tràmit urbanístic està en un punt anterior. La comissió va donar l'autorització prèvia perquè l'Ajuntament pugui iniciar la tramitació de la modificació del POUM, i així ampliar el sòl industrial al veïnat de Verneda per fer-hi la planta de biomassa. Ara l'Ajuntament ja en podrà fer l'aprovació inicial i l'exposició pública abans de tornar-ho a la comissió. En aquest cas, la planta de biomassa tractarà estella forestal. A part, la comissió va aprovar l'autorització per al Mercadona i l'ampliació d'un dipòsit de runes de la construcció.
Pisos a Olot i Blanes
La comissió també va aprovar dues operacions urbanístiques. Una a Blanes, on es desenvoluparà un pla parcial entre la carretera de Malgrat i Mas Morull. Això permetrà construir 428 habitatges, 300 dels quals seran lliures i 128 de protecció oficial. A canvi, tres quartes parts de les 10,7 hectàrees del pla quedaran com a zones verdes i espais lliures, un percentatge que Serra va considerar una “proporció poc habitual”. A Olot, es va aprovar el pla de millora de l'espai de Can Vera, una antiga indústria situada prop del centre de la ciutat. Es canviarà l'ús industrial per residencial, i es va aprovar com quedaran definides les noves edificacions i zona verda. Serra va afirmar, en aquest sentit, que “cada vegada més l'urbanisme consistirà més en el reciclatge d'aquestes peces urbanes que no pas en l'expansió”. Finalment, la comissió també va aprovar provisionalment el pla de la línia de 110 kV entre Juià i Bellcaire, i l'ampliació del càmping La Vall del Vidal d'Arbúcies, que passarà de 14.000 a 71.000 metres quadrats.