Urbanisme

urbanisme

Amer aprova el projecte per remodelar la plaça

Té un cost de 440.000 euros però és poc probable que es comenci aquest any

El ple de l'Ajuntament d'Amer va aprovar dimecres el projecte de condicionament de la plaça de la Vila i sotavoltes, que té un cost de 440.000 euros. L'aprovació es va fer per incloure el projecte en el pressupost del 2012 i acollir-se a les subvencions pertinents, tot i que és poc probable que es tiri endavant durant el 2012. Es va aprovar amb el vot favorable dels regidors de CiU i l'abstenció d'ERC.

L'arquitecte municipal, Àngel Pomar, va fer una exposició del projecte a la sala de plens davant el públic que va seguir el ple. La pedra artificial de la plaça –que és centre cultural històric– s'ha fet malbé i se substituirà per pedra natural de Sant Vicenç, respectant però les llambordes que hi ha i que són regals de diferents municipis de Catalunya i donen un toc singular a l'espai. A les sotavoltes (al voltant de la plaça) es canviarà el paviment per rajola ceràmica i aprofitant l'obra s'arreglaran els col·lectors d'aigua del carrer Narcís Junqueras. A la plaça, a més, se substituiran els bancs de pedra per bancs de fusta i s'hi col·locaran jardineres metàl·liques.

El projecte disposa d'una subvenció del PUOSC de 291.159,32 euros i d'una altra d'Habitatge de 100.000 euros. “Si arriben les subvencions es podrà executar més de pressa”, va manifestar l'alcaldessa, Alba Serra (CiU). Malgrat tot, sembla que el Departament d'Economia demana que no s'executi l'obra aquest any perquè probablement no es podrà donar la subvenció encara. Per Serra, com que després de la remodelació tot el sòl de la plaça estarà al mateix nivell, es donarà una visió de més amplitud d'espai. Queda pendent de saber si els vehicles hi podran aparcar com fan ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.