Urbanisme

URBANISME

Vall-llobrega vol que el circuit de trial previst a Palamós canviï d'ubicació

Els veïns afectats estudien constituir-se en plataforma i inicien consultes jurídiques per forçar el trasllat

Tenen dubtes sobre l'informe d'impacte acústic

Una vintena de les quaranta famílies de Vall-llobrega i Palamós afectades pel projecte d'un circuit de motocròs i trial previst en aquest segon terme municipal es van reunir ahir per engegar la campanya perquè la instal·lació canviï d'emplaçament. L'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado, els va comunicar que no poden fer cap al·legació en matèria urbanística, perquè ja ha acabat el període d'informació. Només els resta la possibilitat d'informar desfavorablement quan els consultin per aprovar la llicència d'activitat, però sense caràcter vinculant.

Guirado i els veïns van coincidir a criticar que el govern de Palamós no els avisés de l'expedient. D'entrada, els afectats es constituiran probablement en plataforma per repartir-se els costos jurídics, ja que volen cercar les “escletxes legals” per forçar el trasllat.

La normativa catalana no estableix cap distància mínima per instal·lar un circuit a prop de cases. Només límits acústics que, segons l'informe presentat pels promotors, es complirien. Els veïns, però, van qüestionar la validesa dels mesuraments, que van dir que s'havien calculat amb una aplicació per a telèfon mòbil. I centraran en aquestes suposades “deficiències” la batalla judicial per allunyar el circuit, projectat a poc més de 200 metres dels habitatges. Els promotors, segons el projecte, preveuen aixecar un talús de terra com a pantalla acústica per esmorteir el brunzit dels motors.

51,5
decibels
van registrar a una distància similar els promotors en l'informe sonor. El màxim legal serien 52 decibels, però els veïns qüestionen aquesta dada.Diuen que es va mesurar amb un simple telèfon mòbil.
218
metres
hi ha des del solar del circuit projectat a Palamós fins a la casa més propera del terme de Vall-llobrega.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.