Urbanisme

urbanisme

El nou ajuntament de Castellfollit, a terra parcialment

El jutge ordena que s'executi la sentència que ho estableix perquè ni l'altura ni l'alineació són legals

Finalment, no hi ha hagut acord entre el veí Joan Gussinyer i l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca, i per tant aquesta administració té trenta dies per reduir dos metres l'altura del nou edifici consistorial i alinear-lo a les edificacions de la zona, és a dir, per enderrocar-lo parcialment. A més, l'alcalde, Moisès Corominas (CiU), haurà de pagar 50 euros per cada dia de retard en l'execució d'aquesta sentència, segons la resolució del titular del jutjat contenciós administratiu 1 de Girona.

La sentència ferma és del novembre del 2010 i, des d'aleshores, hi ha hagut diverses propostes redactades pels equips tècnics de l'Ajuntament de Castellfollit per restituir la legalitat urbanística pel que fa a altures i alineacions del nou edifici consistorial, tal com li ordena una sentència del jutjat contenciós administratiu 1 de Girona que és ferma i que ha estat ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Cap, però, no ha servit per a aquest objectiu i, per tant, el nou edifici, encara no ocupat, s'haurà d'enderrocar parcialment.

L'Ajuntament va adjudicar la primera fase de les obres –enderroc de l'edifici vell i construcció del nou– per 750.000 euros a final del 2007. Ho va fer per adjudicació directa, perquè havien quedat deserts dos concursos.

LES DATES

13.04.12
és el dia del requeriment judicial, en forma
d'interlocutòria, que ordena que s'executi la sentència.
24.09.07
és el dia que el ple
desestima el recurs de reposició del veí contra l'aprovació definitiva del projecte d'ajuntament.

Tot va començar l'any 2007

L'alcalde, Moisès Corominas, no va voler fer declaracions. El litigi es va iniciar el 2007, quan el ple va desestimar l'al·legació del veí contra el projecte del nou ajuntament perquè contravenia la legalitat urbanística. Va posar un contenciós contra aquesta resolució. Entremig, el TSJC va corregir la sentència sobre l'expropiació dels terrenys afectats i va confirmar el valor establert pel jurat arran del recurs del veí. L'alcalde i la secretària tenen ara un judici per l'acusació de la fiscalia de falsificació de documents públics per una subvenció relacionada amb el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.