Urbanisme

vilobí d'onyar

Govern i oposició se les heuen pel nou POUM

El Grup Municipal Independent (GMI) va forçar la convocatòria d'un ple extraordinari a Vilobí d'Onyar que es va celebrar ahir. Volien que el govern local (CiU) es comprometés a tornar a fer una exposició pública del nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que s'està preparant des de fa set anys. La proposta no es va aprovar, perquè CiU, que té la majoria, s'hi va oposar. Ara bé, els regidors de CiU van puntualitzar que s'oposaven al text, però que la setmana passada ja s'havien compromès a fer l'exposició pública. “És totalment incongruent; si ja ho hem aprovat, perquè s'ha de tornar a aprovar?”, va preguntar Olga Guillem, alcaldessa de Vilobí d'Onyar.

L'oposició no comparteix aquesta visió i esperava del govern que votés la proposta. “Em sorprèn molt que no ho aprovin; s'havia quedat que sí que es feia exposició pública, però a l'hora de comprometre's en ferm, no ho han volgut aprovar”, va lamentar Josep Borrell, portaveu del GIM.

El conflicte sorgeix perquè en el període oficial d'exposició pública s'han presentat una setantena d'al·legacions. Com que se n'ha acceptat una bona part, el projecte de nou POUM ha variat substancialment. Govern i oposició coincideixen en el fons de fer una nova exposició pública, però ahir van divergir en la forma. L'alcaldessa va anunciar que l'exposició pública es farà en els pròxims mesos, un cop el vistiplau de la comissió d'Urbanisme els permeti fer-ne l'aprovació provisional en sessió plenària.

El punt en què sí que van coincidir govern i oposició va ser el que consistia a donar suport a l'AMPA de l'escola Josep Madrenys en el litigi obert amb el Consell Comarcal de la Selva pel menjador escolar. La comunitat educativa hi vol rescindir el contracte per les queixes “no ateses” per part del Consell des de fa cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.