Urbanisme

Es presenten a Algemesí al·legacions al catàleg de bens protegits

El menú d'edificis inclou més 300 immobles escampats per la geografia urbana local i ha alçat malestar entre els propietaris

La inclusió de més de 300 immobles al Catàleg de Béns i Espais Protegits que ha donat a conéixer l'Ajuntament d'Algemesí ha creat un profund malestar entre gran parts dels veïns implicats.

Des de finals del mes d'abril el grup polític local Més Algemesí, començà a rebre consultes sobre aquesta qüestió, i per això va ser que es demanà una ampliació del termini del període d'al·legacions, termini que s'amplià en 15 dies. D'altra, s'organitzà el passat dia 21 de maig un acte en el Casino, per informar sobre el catàleg i debatre la situació actual. En eixe acte un conegut arquitecte local, un prestigiós advocat i un afectat coneixedor del món de les antiguitats i la restauració, oferiren el seu punt de vista.

Entre les coses que van restar clares, cal destacar la petició en la que més insistiren tant tècnics com de públic assistent: l'elaboració d'un estudi o memòria econòmica, així com una regulació de les ordenances fiscals municipals que concreten els beneficis econòmics i fiscals a que puguen acollir-se els implicats.

En l'actualitat la pretensió de l'equip de govern és sols aprovar el catàleg sense concretar cap tipus de contrapartida econòmica, cosa que a Més Algemesí li sembla insolidària i políticament contraproduent. No sols l'Ajuntament, sinó també l'Administració autonòmica que és qui té l'última paraula, han de posar els mitjans econòmics necessaris per fer viable i acceptable el catàleg.

Com a segona al·legació, i recollint el que allí es va proposar, la formació política que substancia aquesta reivindicació, demana que d'acord amb el que indica el Reglament Orgànic i Funcional de les corporacions locals en els seus article 130 i 131, es cree un Consell Sectorial sobre el catàleg, integrat per polítics, tècnics municipals, arquitectes i juristes externs i representants dels veïns. D'aquesta manera es donaria una nova orientació al catàleg.

Més Algemesí, en un comunicat fet públic, vol destacar la importància que té fer una política basada en els interessos dels ciutadans, una política que, en aquesta ocasió, ha estat molt ben acollida i valorada per la ciutadania, però lamenten profundament que l'Ajuntament, per contra, no haja pres unes iniciatives semblants i haja gestionat tot aquest tema prou d'esquenes a la ciutadania, ja que ha semblat que tenia interés de passar de puntetes sobre un assumpte tant important. Josep Bermúdez, síndic portaveu de Més Algemesí considera que les formes de fer política així com la política de comunicació i d'implicació de la ciutadania en els assumptes que els afecten directament deu donar un gir de 180 graus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.