Urbanisme

URBANISME

Palamós accelera l'obra del pàrquing de l'Arbreda

El ple aprovarà demà l'expedient per treure a concurs la concessió

El projecte se segrega de l'edifici Ciutadania

El govern de Palamós durà demà a aprovació les bases per a la concessió de les obres i l'explotació del pàrquing subterrani de l'Arbreda, un projecte que havia d'anar vinculat a les obres de la primera fase de l'edifici Ciutadania, però que s'ha decidit segregar per agilitar la urbanització de la futura plaça.

La construcció de l'edifici municipal no té data, en espera que se sàpiguen quan arribaran els recursos necessaris de la Generalitat. Però l'alcaldessa, Teresa Ferrés, recorda que l'aparcament, de 350 places, i la plaça no costaran diners al consistori, i es pot anar avançant “un projecte de transformació molt important en ple centre i la creació d'una gran bossa d'aparcament”.

Els plans del govern palamosí són adjudicar la concessió a final d'any, però amb la perspectiva que els treballs constructius no comencin fins al setembre de l'any vinent. El motiu és que preveuen un any i mig d'obres i, d'aquesta manera, només afectarien una temporada d'estiu, la del 2014.

Fins aleshores, l'alcaldessa avança que volen cercar emplaçaments per habilitar zones provisionals per aparcar, per tal de pal·liar el dèficit de places que generarà la supressió de la gran esplanada de zona blava al centre.

LA XIFRA

350
places
subterrànies tindrà l'aparcament de la futura plaça de l'Arbreda, que no costarà diners a l'Ajuntament.

Comencen les obres de la piscina mancomunada

L'empresa adjudicatària de les obres de la piscina coberta mancomunada de Calonge, Palamós i Vall-llobrega ha completat les tasques d'adequació dels terrenys, amb el desbrossament i la posterior planimetria de l'espai, per a l'inici de les obres de construcció de l'equipament. El contracte de construcció i gestió de la piscina també s'ha fet en règim de concessió d'obra pública a 35 anys, sense cost per als municipis. L'acte de col·locació de la primera pedra se celebrarà el divendres, dia 28, amb la presència del secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, entre altres representants d'institucions i entitats de les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.