Urbanisme

judicial

Acusen de prevaricació l'alcaldessa i dos exalcaldes d'Amer

Ella i tres imputats més van declarar al jutjat per la polèmica de l'edifici Baker

L'alcaldessa d'Amer, Alba Serra, l'exalcalde Narcís Junquera (tots dos de CiU), el també exalcalde Joan Güell (Independent) i l'arquitecte municipal van declarar dimecres al jutjat en relació amb la querella interposada per Xavier Targa (ERC), que els acusa de prevaricació urbanística en el cas dels pisos Baker.

Els querellats només van respondre les preguntes del jutge (no de l'advocat del querellant, Jordi Tirvió), i van emparar-se en uns informes dels serveis jurídics per no haver declarat la nul·litat de la llicència de construcció del polèmic edifici (la llicència és del 2003), com requereix la Generalitat. Segons l'advocat dels querellats, Manel Mir, la querella “és política” i no creu que prosperi.

Legalització encoberta

L'advocat dels querellants, Jordi Tirvió, va dir que desconeix l'existència de l'informe jurídic en el qual s'emparen els imputats. Sí que hi ha, en canvi, explica, “tots els informes de la comissió jurídica i de la conselleria i d'Urbanisme” que mantenen que els pisos Baker són una construcció il·legal i els imputats “reiteradament no en fan cas”, va dir ahir.

A més, Tirvió va explicar que des que Serra és alcaldessa (va accedir al càrrec en les passades eleccions municipals) s'ha fet una revisió de normes subsidiàries “que des del nostre punt de vista legalitzarien de manera encoberta la infracció”. A parer de Tirvió, està clar que s'ha afavorit la promotora urbanística Baker: “Ningú s'ha preocupat d'investigar possibles connexions entre les societats i els polítics, no puc afirmar que hi hagi connivència, però és estrany que els polítics es posin en aquests embolics perquè sí”, va considerar l'advocat. També citaran a declarar per aquest cas la secretària de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.