Urbanisme

patrimoni

Obres de millora a la muralla d'Hostalric

Es fan per consolidar el Portal de les Hortes i acaben el mes vinent

Les obres de consolidació del Portal de les Hortes de la muralla d'Hostalric han començat aquest mes d'octubre i es preveu que s'acabaran a mig novembre. El primer que s'ha fet és treure les capes de pols i materials no desitjats acumulats durant anys al mur de la muralla, una neteja a les dovelles del portal, i s'ha avaluat el seu estat de conservació. Amb tot això, el que es pretén és consolidar les parts febles del conjunt, restituir parts que estaven fora i unificar el parament de tota la muralla a l'entorn del portal.

Les filtracions d'aigües vénen de la part de sobre del portal (camí de ronda). En aquesta part es preveu treure el paviment que hi ha i buscar les preexistències d'un possible paviment original del pas de ronda de la muralla. També es buidarà l'espai que antigament ocupava el rasclet.

Durant tot el projecte s'han tingut en compte principalment dues coses: d'una banda, la degradació del portal i, per tant, el seu estat de conservació, i de l'altra, vetllar perquè no es variï el cromatisme general amb aquesta actuació, és a dir, que un cop acabats els treballs no sembli que el portal sigui nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.