Urbanisme

urbanisme

No poden urbanitzar el poc sòl urbà que té Castellfollit

La crisi, la situació econòmica de les administracions i l'enfonsament immobiliari frenen la urbanització de la zona entre les escoles i el cementiri

L'alcalde reclama una empenta a la Generalitat

Castellfollit de la Roca té només cinc hectàrees del seu terme municipal per urbanitzar. Cal tenir en compte que es tracta d'un dels municipis més petits del país, amb encara no un quilòmetre quadrat de territori.

Durant els últims anys, el sector immobiliari s'ha enfonsat i això ha afectat de ple els tràmits per impulsar la urbanització de les cinc hectàrees que hi ha entre les escoles i el cementiri, a la zona de l'accés nord.

Per això, l'alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina (CiU), ha demanat una primera empenta a la Generalitat per poder iniciar una primera fase d'aquesta urbanització. Està convençut que la proximitat amb Olot i, sobretot, el privilegi d'estar al costat mateix de l'accés a l'autovia A-26 i de poder viure en un poble petit on hi ha tots els serveis bàsics és un atractiu prou potent perquè hi hagi gent interessada en les promocions d'habitatge que s'hi facin.

L'alcalde de Castellfollit manté que aquesta urbanització és viable tot i la crisi actual. Coromina diu que pot entendre que la conjuntura actual paralitzi urbanitzacions que afectin moltes hectàrees de terreny o que incloguin la construcció de molts habitatges, però no la de Castellfollit de la Roca.

La futura nova urbanització té una capacitat total per a un màxim de 118 habitatges, 36 dels quals de protecció pública, i també preveu un equipament públic. Aquesta urbanització es va promoure amb un règim de cooperació, però el sistema de promoció es va canviar al privat. Aquest canvi, a més, va coincidir amb l'entrada en vigor de la nova llei d'Urbanisme de Catalunya.

LA XIFRA

5
hectàrees
d'extensió tenen els terrenys de la urbanització del sector de les escoles i del cementiri.

Més repartiment de la càrrega

L'alcalde afirma que el desenvolupament de la nova urbanització és clau per al futur del municipi. Entre altres coses, el fet de créixer en nombre d'habitants comportaria un repartiment més gran de les càrregues, és a dir, dels impostos i les taxes. També suposaria la disposició de més habitatges socials, dotar el municipi de nous equipaments per al desenvolupament econòmic i social i un petit patrimoni per a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.