Urbanisme

maresme

Pineda anuncia millores a la cèntrica plaça Espanya

L'Ajuntament descarta definitivament fer un aparcament subterrani en l'espai per manca de viabilitat

La proposta es presenta als veïns perquè hi diguin la seva i té una subvenció de la Xarxa

Rentar la cara i modernitzar un dels espais més cèntrics de Pineda de Mar: la plaça Espanya. Amb aquest objectiu, i amb la tranquil·litat de disposar d'una subvenció de la Diputació de 573.600 euros, el govern del PSC de Pineda desvetlla aquest vespre als veïns de la zona les primeres característiques d'un dels projectes històrics que mai s'ha dut a terme. L'objectiu prioritari és donar una solució definitiva a una zona que fa molts anys que reclama millores.

El coordinador de l'Àrea Territorial i Regidor de Via Pública, Jordi Masnou, explica que definitivament el consistori ha desestimat la idea inicial de construir un aparcament subterrani a la plaça per manca de viabilitat econòmica. “Després de consultar amb diferents empreses hem vist que cap d'elles s'hi interessava”, ha dit. Un cop resolt aquest aspecte, la proposta que està sobre la taula busca dotar d'un únic nivell a la plaça –ara té una part més baixa que ocupa una pista de bàsquet– i allargar la zona de vianants del carrer doctor Bertomeu fent que enllaci amb el carrer “i que convidi al passeig i ajudi a reactivar el comerç i els serveis”. Masnou pensa en combinar el sauló i el formigó en la nova fase per garantir tant un espai públic pel gaudi dels ciutadans com una zona endreçada on bars i restaurants puguin treure'n profit de les terrasses. Un cop recollides totes les aportacions, el regidor vol disposar del projecte complert abans de l'estiu i començar a treballar en el terreny un cop passada la temporada. “Estaríem parlant d'iniciar les obres al novembre perquè el mes de juny del 2014 la nova plaça Espanya estigués enllestida”, puntualitza.

Revisar aparcaments

La millora de la plaça Espanya ha de comportar, segons el coordinador de l'Àrea Territorial i Regidor de Via Pública, una revisió de la zona blava actual. “Creiem que seria coherent reduir places de l'actual i completar-les amb una zona verda de nova creació que donés resposta a la demanda dels veïns”, puntualitza. En aquest sentit, Jordi Masnou afegeix que l'Ajuntament està estudiant reconvertir altres espais del municipi propers al centre urbà en pàrquings de pagament, però de llarg durada que facilitessin deixar el vehicle a una distància prudencial. “Parlem del pàrquing de la Mina, darrera de l'Església; el solar del carrer Tarragona i els terrenys propers a l'hotel Koppers”, apunta.

D'altra banda, en aquesta revisió de les zones d'aparcament de pagament, el regidor avança que també s'està estudiant una fórmula per incloure el passeig Marítim sobretot a l'estiu, que s'omple de cotxes de clients dels pàrquings i d'estiuejants de segona residència.

LA XIFRA

573.600
euros
és la subvenció de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació a Pineda per reformar la plaça Espanya

Actuacions a la plaça de Les Mèlies

Les millores estructurals previstes a la plaça Espanya de Pineda no seran les úniques a la zona. El regidor Jordi Masnou explica que entre les previsions del govern hi ha la d'actuar també a la cèntrica plaça de Les Mèlies. “Parlem de posar-hi més sauló, de treure algunes tanques obsoletes i de renovar jardineres, entre d'altres”, planteja. També es treballa amb la possibilitat d'aixecar-hi algun tipus de glorieta amb un escenari on poder dur a terme tot tipus d'activitats lúdiques. Des de l'àrea de Medi Ambient, però, ja fa temps que s'està treballant per canviar la fesomia de la plaça. Masnou recorda que a principis d'any ja es van substituir 25 exemplars de l'arbre que dóna nom a la plaça que eren molt vells i que ja no donaven garanties de seguretat en l'espai públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.