Urbanisme

maresme

Vilassar de Dalt tanca una operació comercial de 4 milions

Adjudica finalment la zona de Can Nolla a Sorli Discau perquè hi faci un establiment, una zona de restaurants i un hotel

Els terrenys de titularitat pública s'arrenden per un període de 50 anys

L'Ajuntament de Vilassar de Dalt va donar ahir el vistiplau en el ple a l'operació econòmica més important dels últims anys: la concessió a Superfícies de Alimentación SA (Sorli Discau) dels terrenys de Can Nolla perquè hi construeixi un establiment comercial, una zona de restauració i un hotel. L'adjudicació per concurs representarà, segons destaquen fonts del govern local, l'arribada d'uns 4 milions d'euros a les empobrides arques municipals. Sorli Discau s'ha imposat a un segon operador, Mercadona, que plantejava construir un centre comercial tradicional i una oferta menor, de 3.850.000 euros.

Un debat llarg

El desenvolupament de Can Nolla posa punt a gairebé quatre anys de discussió i debat sobre el futur dels terrenys a la part baixa del municipi i després que es desestimés la construcció d'un segon mercat municipal, quan el 2011 ja se'n va inaugurar un. Les negociacions amb Urbanisme de la Generalitat han permès adaptar la qualificació d'equipament públic dels terrenys perquè pugui ser arrendat durant 50 anys pel promotor. Segons la informació facilitada per l'Ajuntament, la proposta guanyadora contempla la construcció d'un edifici d'ús mixt amb un ús comercial preferent que ocuparà prop de 1.400 metres quadrats. L'espai es complementarà amb una gran zona de restauració i de lleure i un hotel “pensat especialment per a industrials, executius i turistes”. El pes d'ús públic de la zona ha estat un dels que més celebra el consistori perquè es pretén que la concentració d'activitat esdevingui un punt de reunió dels ciutadans del municipi. “Es vol que el nou Can Nolla sigui un lloc de trobada fora del centre de Vilassar de Dalt i que afavoreixi el trànsit de vianants, ciclistes i transport públic per l'eix que representa la carretera de Premià de Mar”, afegeix el regidor de Comunicació, Xavier Yelo (ERC). En aquest sentit, el projecte també contempla la construcció d'un aparcament subterrani, un altre en superfície i la urbanització dels entorns del complex comercial. Segons les previsions fetes pel consistori, el nou complex serà una realitat durant el 2014.

LA XIFRA

4
milions
d'euros és la xifra que l'Ajuntament de Vilassar de Dalt obtindrà amb l'arrendament de Can Nolla

Un pagament per fases

El contracte d'arrendament dels terrenys de Can Nolla contempla un ingrés global per a l'Ajuntament de Vilassar de Dalt de 4 milions d'euros més IVA repartit en diferents pagaments. El primer serà de 920.000 euros i el consistori el rebrà en el moment concret de l'adjudicació, prevista pels propers dies. El segon, de 2.080.000 euros, s'entregarà durant el 2014 , quan està previst que s'obri el centre comercial. La resta dels diners, 1 milió d'euros, els anirà pagant Sorli Discau durant un període de 8 anys a raó de 125.000 euros anuals.

El complex de Can Nolla tindrà una superfície total de 3.415 metres quadrats. El centre comercial n'ocuparà 1.395 metres quadrats, la zona de restauració 430 i l'hotel, que anirà en una segona planta, tindrà una superfície de 1.375 metres quadrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.