Urbanisme

urbanisme

L'escorxador de la Vall d'en Bas genera queixes

Els veïns demanen per segona vegada que s'aturin les obres d'ampliació

Els veïns del veïnat de Verntallat de la Vall d'en Bas han presentat un recurs contra l'autorització de les obres d'ampliació de l'escorxador Càrniques Vall d'en Bas i han demanat a l'Ajuntament del municipi la paralització preventiva dels treballs i que estudiï si s'ajusten a la normativa urbanística del pla especial de la zona. Els veïns volen que es comprovi si l'altura de la part ampliada, 13,9 metres, és l'establerta com a màxim, perquè sostenen que podria ser de 9,5 metres.

Els veïns expliquen que durant anys han aguantat pudors i vessament de sang al carrer, i, tot i que reconeixen que l'escorxador ja hi era en el moment de construir els seus habitatges, volen que es compleixi el compromís que les instal·lacions s'ampliarien en algun altre polígon industrial de la Vall d'en Bas. Els afectats mantenen que se senten com un gat escaldat i, per això, ara volen que es revisin les mides del projecte, ja que, en un primer moment, l'empresa parlava d'una petita ampliació per a uns vestidors, quan es tractava d'una nova planta superior a la que ja hi havia per adaptar-se a la normativa sanitària actual.

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas va fer aturar les obres d'ampliació de l'escorxador a principi de març i arran també de les queixes dels veïns. En aquell moment, es va comprovar que l'empresa sobrepassava en 4 metres l'altura prevista en el pla especial de la zona, que ara és residencial. Va haver de refer el projecte per adaptar-lo al permís de la comissió d'Urbanisme. El resultat va ser que va haver de desmuntar l'estructura metàl·lica que tenia aixecada. Arribava a una altura de 17 metres. Aquest escorxador és a prop de la travessera de la C-63 de les Preses.

El permís d'Urbanisme és provisional

L'alcalde de la Vall d'en Bas, Miquel Calm, ha informat que l'empresa ha refet el projecte d'acord amb el que li ha demanat la comissió d'Urbanismes i que la nova llicència s'ajusta a aquests paràmetres. Calm ha dit que ara compleix l'altura permesa per la llei. L'alcalde ha indicat que hi ha unes regles de joc i que s'han de respectar. A més, ha recordat que el vistiplau d'Urbanisme deixa clar que el permís és provisional. En aquest sentit, Miquel Calm ha manifestat que la llicència recull que, quan es desenvolupi el pla especial, l'empresa haurà de marxar i no tindrà dret a cap indemnització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.