Urbanisme

Els Verds de Gandia demanen protecció per al parc de l'Alqueria del Duc

Una millor i major promoció de l'eco-turisme, una Gandia més verda, generaria molts llocs de treball tan necessaris en aquest moment de crisi

El portaveu d'Els Verds de Gandia, Joan Francesc Peris ha mostrat la preocupació que sent el partit ecologista per la desprotecció que pateix el Parc Públic i zona humida protegida Ullals de l'Alqueria del Duc.

“És molt decebedor que un parc natural com els Ullals de l'Alqueria del Duc que ha estat una de les restauracions ambientals més emblemàtiques de les marjals mediterrànies estiga tan abandonat i l'Ajuntament de Gandia no tinga la cura suficient de protegir els seus valors naturals” ha dit el portaveu ecologista.

Peris, que durant els anys de la seua responsabilitat al front de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Gandia va ser un dels promotors d'aquesta actuació, ha recordat les importants inversions públiques de l'Ajuntament de Gandia, de la Generalitat, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de la Unió Europea, i el treball conjunt de totes aquestes administracions, al llarg d'anys, que van fer possible la restauració ambiental de la zona d'ullals de la Marjal de Gandia més important que ha estat emblemàtica i presentada arreu del món i que, durant algun temps, ha estat, fins i tot, seu de l'organisme estatal de defensa de les zones humides (Centro Español de Humedales, CEHUM).

“Tot aquest treball conjunt de les Administracions públiques que ha fet possible una de les millors restauracions ambientals de les marjals no es pot tirar al fem perquè l'Ajuntament de Gandia no siga capaç de dotar-lo d'un servei de guarderia o tolere activitats en el seu perímetre clarament contràries a la protecció i conservació del seus valors naturals” ha dit Joan Francesc Peris.

Els Verds de Gandia han recordat que les zones humides catalogades, com ho és la dels Ullals de l'Alqueria del Duc, tenen un perímetre de 500 metres al seu voltant de protecció per a garantir la restauració i conservació dels valors naturals que tenen i que han portat a la Generalitat a catalogar-les i protegir-les per la legislació.

“L'actual govern municipal de Gandia oblida massa vegades la legislació ambiental quan planifica projectes o permet noves activitats. Quasi totes les activitats són possibles, però no en qualsevol lloc, ni de qualsevol manera” ha conclòs Joan Francesc Peris en les seues manifestacions públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.