Urbanisme

URBANISME

Més recanvis per al basalt xinès del Firalet d'Olot

L'Ajuntament ha de canviar per segona vegada en tres anys les llambordes malmeses

La seva qualitat va ser objecte de polèmica veïnal i política

L'Ajuntament d'Olot ha hagut de fer la segona substitució puntual de llambordes de basalt del Firalet quan tot just fa tres anys que està inaugurat. Es tracta de llambordes que es van anar a buscar a la Xina per una qüestió de costos, ja que, segons el govern local d'aleshores, eren més barates que les que es podien adquirir a la pedrera de Castellfollit de la Roca, a pocs quilòmetres de la capital garrotxina, també de millor qualitat.

Per preu, doncs, es va optar per aquest basalt de la Xina, la qual cosa va generar dubtes entre els veïns i entre els portaveus d'alguns grups municipals. La reducció de costos, però, no es va dur a l'extrem i es va apostar finalment per basalt i no per pedra natural, la qual cosa encara hagués reduït en 200.000 euros més el pressupost, perquè es volia un paviment d'acord amb la catifa de lava que hi havia projectada i que ha de formar un tot amb el passeig veí del Firal.

La regidoria d'Urbanisme va acabar la polèmica anunciant que les llambordes xines havien estat avaluades pel CECAM, el qual havia donat garanties de la seva resistència i qualitat. Es tractava de peces de 35 per 8,5 i per 7 centímetres tractades i que presentaven diverses tonalitats grisoses.

El sector del Firalet per on circulen els vehicles és on hi ha més problemes amb les llambordes, sobretot pels camions que hi passen pel mercat setmanal dels dilluns. Aquesta situació està agreujada ara perquè hi circulen també els camions de gran tonatge que es dirigeixen a la zona d'obres del carrer dels Dolors, i ho estarà més pels que hi passaran per abastar els placers de la plaça Mercat provisional del Firal. En tots els casos, s'ha insistit que s'utilitzi la ruta habitual de sortida pel Puig del Roser, ja que la d'entrada ha de ser per força el Firalet, pel costat de la residència del Tura. Es pretén, doncs, que les reparacions, que semblen inevitables, s'espaïn més en el temps.

LA XIFRA

2.082,5
centímetres cúbics
són els que té cada llamborda de basalt xinès del Firalet de la capital garrotxina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.