Urbanisme

maresme

CiU de Pineda vol ampliar aparcament a la plaça de Les Mèlies per compensar el que es perd a la plaça Espanya

Proposa transformar en places en bateria les que ara hi ha en línia en el carrer de la Biblioteca i ampliar-lo agafant part de la plaça

La iniciativa s'ha fet arribar al govern del PSC perquè l'estudiï

La remodelació de la plaça Espanya de Pineda de Mar continua centrant un intens debat al municipi. En aquesta ocasió, el grup municipal de CiU ha presentat una iniciativa que, al seu entendre, pot resoldre el problema de l'aparcament que comporta el nou projecte i que ha generat crítiques en el sector comercial de la zona. Segons el portaveu de la formació, Guillem Mateo, la solució es troba no pas a la plaça Espanya, sinó a la cèntrica i propera plaça de Les Mèlies. “Es tracta de canviar les places de zona blava que ara hi han en línia al carrer Biblioteca i fer-les en bateria”, assenyala. El canvi també vindria acompanyat d'una ampliació del carrer, actualment molt estret, agafant entre un metre i mig i dos metres de la plaça de Les Mèlies, un espai que ara ocupen arbres, mobiliari urbà i part de les terrasses dels establiments de restauració. Per Mateo aquesta solució suposaria no tan sols garantir l'aparcament a la zona “fins i tot guanyaríem algunes places segons com ho resolguessin els tècnics” sinó que no representaria cap pèrdua important per a la plaça de Les Mèlies, atés que es tracta d'una zona molt àmplia. “El carrer de la Biblioteca guanyaria en comoditat i en accessibilitat i permetria treballar amb menys risc als usuaris de la zona de càrrega i descàrrega”, assenyala.

La proposta, que s'ha fet arribar a l'equip de govern i que aquest ha d'estudiar, suposaria per CiU una inversió “no massa gran” que bé podria sortir de les arques municipals o bé incloure's en el projecte de la plaça Espanya com a millora si s'acaba adjudicant per menys diners del pressupostat. “És una resposta en positiu del nostre grup a una obra molt important pel centre del municipi i que s'ha de resoldre amb el màxim de consens possible per totes les parts afectades”, comenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.