Un jutge autoritza Viladecavalls a pagar a les empreses subcontractades perquè acabin el pavelló municipal

L'adjudicatària Six Constructor va deixar l'obra en fer un concurs de creditors

L'Ajuntament de Viladecavalls va organitzar una visita del final del procés constructiu al nou pavelló el 3 d'abril. Aleshores, la previsió era que l'equipament podia estar acabat a finals de mes, i fins i tot s'apuntava la diada de Sant Jordi, com el dia de la inauguració. Amb tot, la primera data de finalització del pavelló que es va posar va ser el gener. L'empresa adjudicatària Six Constructor, però, va fer concurs de creditors, que va ser admès pel jutjat mercantil número 3 de Barcelona, el 6 de maig.

El problema, s'havia iniciat abans, ja que aquesta constructora presentava les certificacions d'obra a l'Ajuntament per cobrar la feina feta, però en realitat no pagava les feines als seus subcontractats. Aleshores, aquestes empreses subcontractades van reclamar a l'Ajuntament cobrar la quantitat impagada per Six Constructor per acabar el pavelló. Per això, el consistori va dur aquest conflicte als tribunals, basant-se en la validesa del contracte amb l'empresa adjudicatària.

Fa una setmana, va arribar el certificat del jutge donant el permís a l'Ajuntament per fer la cessió de crèdit als proveïdors. Segons va explicar l'alcaldessa de Viladecavalls, Regina Parellada: «El jutge ens ha donat permís per treballar amb la junta de compensació i a partir del setembre ens hi posarem.» Parellada va indicar que la resolució judicial permetrà l'Ajuntament pagar directament a les empreses. Sense aquesta autorització, el consistori s'havia quedat sense capacitat de maniobra.

Feina de tres setmanes

Malgrat tot aquest procés, l'alcaldessa va assegurar que es continua treballant en el pavelló, ja que hi ha els electricistes i s'ha fet la rasa per entrar els subministres.

Les partides que queden són el paviment de la pista i algunes portes, marcs i vidres. Segons Parellada, «falten tres setmanes d'obres». Tot i això, la resolució judicial ha coincidit amb el període de vacances dels advocats de l'Ajuntament. Això perllongarà el reinici de les obres. Si més no, l'alcaldessa va advertir que els processos legals fan allargar qualsevol actuació. «No vull posar cap data d'inauguració», va assegurar l'alcaldessa.

Aquest recinte esportiu singular està pensat per aconseguir posar tres pistes transversals d'entrenament, a part de la pista longitudinal de bàsquet i d'handbol. Una de les principals consideracions de l'equipament és que tingui relació amb el camp de futbol. I ho farà a través d'una gran marquesina. El pavelló també dóna una resposta a l'amfiteatre, que és a la part posterior. Hi haurà un escenari que tindrà una doble boca perquè es puguin fer activitats tant a l'amfiteatre com al poliesportiu. Per últim, la imatge des de la part superior de l'edifici, s'aconsegueix a través d'un plegat de la coberta, que esdevé una façana a través de la forma circular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.