Urbanisme

urbanisme

La plaça de la Vila d'Amer es reforma després de 30 anys

En el projecte es preveu substituir l'empedrat fet malbé del centre, canviar tot el de les sotavoltes i els bancs i eliminar barreres arquitectòniques

L'obra té un cost de 398.635 euros

El ple de l'Ajuntament d'Amer va aprovar per unanimitat el text refós del projecte d'obres de la plaça de la Vila, que és bé cultural d'interès nacional (BCIN). El projecte té un cost de 398.635,35 euros i és una obra necessària, atès que la darrera remodelació que es va fer d'aquest espai característic és de l'època en què Josep Puigdemont era alcalde. També es van aprovar les contribucions especials que pagaran els veïns, que no s'apliquen a les obres del centre de la plaça, però sí a les de les sotavoltes, que són d'ús públic, però que no és tan clar si són de titularitat pública. Del total del cost, 291.251 euros provenen d'una subvenció del PUOSC, i dels 107.384 restants, un 5% es farà repercutir en els veïns, i la resta l'aportarà l'Ajuntament.

Al centre de la plaça es preservarà la configuració de les llambordes que formen una mena de tauler de dames natural, mentre que tota la pedra artificial malmesa se substituirà per pedra natural. També es farà una millora dels embornals, s'anivellarà la plaça i s'eliminaran les barreres arquitectòniques. Els bancs es mantenen, però seran de pedra natural. El projecte estarà ara a exposició pública durant un mes i després es posarà a concurs

L'alcalde, Albert Plana, va destacar que amb l'aprovació es compleix “un tràmit més del procés d'una obra característica d'un lloc característic”. El primer tinent d'alcalde, Narcís Junquera, va fer una reflexió: “Si tots som conscients dels criteris actuals de medi ambient i trànsit farem una plaça que valdrà la pena que vinguin a veure-la i de la qual en traurem un benefici.” Junquera hi va afegir també que la pròxima fase (part d'un projecte futur) podria fer-se per harmonitzar les façanes: “No hi ha res plantejat encara, però seria interessant combinar la plaça amb una harmonia de disseny i colors de façanes”.

LA FRASE

Hem fet un tràmit més del procés d'una obra característica d'un lloc molt característic
Albert Plana
alcalde d'amer


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.