Urbanisme

La fiscalia obre diligències penals contra l'Ajuntament de Torrent de l'Horta

Compromís demana la compareixença de la regidora d'urbanisme perquè done explicacions

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Vicent Beguer, ha demanat la compareixença, al proper Ple Ordinari a celebrar, de la responsable política de l'àrea d'Urbanisme de la Corporació, la regidora del Partido Popular María Luisa Martínez Ros.

La petició de comparèixer ha estat motivada arran les informacions sorgides darrerament sobre la investigació penal oberta per la Fiscalia de València contra la inacció (prevaricació passiva) de la regidora d'urbanisme en el cas del deteriorament extrem del Palau modernista Giner-Cortina de Torrent, declarat com a Bé de Rellevància Local pel propi Ajuntament.

Així, Beguer ha sol·licitat que la regidora Marisa Martínez comparega davant el Ple i responga sobre si la Fiscalia esta investigant-la, i si a més a més estan sent investigats funcionaris de l'Ajuntament, inclosos els habilitats nacionals.

En aquest sentit des de Compromís s'afirma que si la regidora d'urbanisme està sent investigada hauria de donar explicacions, del per què s'estan produint aquestes perquisicions, i per a fer una valoració de la seua gestió en el cas de la ruïna imminent del Palau modernista de Cortina, sobre el qual no s'ha produït cap intervenció des de maig de 2012, quan es va procedir al tancament del mur perimetral que es trobava també en runes.

Finalment, des de Compromís s'ha demanat que, en cas d'haver-se obert diligències penals contra qualsevol càrrec polític o funcionarial de la Corporació Municipal, li siga remesa la documentació notificada per la Fiscalia a l'Ajuntament de Torrent en tota la seua extensió.

No hi ha manera

Pere Rossell

Des que es va denunciar l'estat de ruïna d'aquesta construcció que havia d'haver-se preservat per a l'esdevenidor, la desídia ha estat la característica general de l'administració local gestionada primer per l'actual consellera de Cultura i, posteriorment per la seua substituta en el càrrec.

El xalet dels Cortina, el cinema Cervantes, l'hostatgeria de la plaça de l'església, l'hotel Lido, el perímetre agrícola de l'Hort de Trènor, el nucli antic de la vila... han estat els grans oblidats pels administradors. De res no va servir que Joan Pecourt fes un catàleg d'edificis, indrets i llogarets a preservar. Tot a passat per la picota o està apunt de passar.

El nivell de respecte per les coses històriques dels governants torrentins, es xifra en uns quants corol·laris i, sobre tot, en funció del nombre de vots que pensen treure de cada actuació. Mala marxa. Molt mala marxa s'ha dut i encara es continua duent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia